RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Å stemme er deres krig


Nahum Habte (17) fra Bjørndal og Shabcaan Hussein (25) fra Stovner var blant ungdommene som møtte politikerne.
– For meg er barn, eldre og mødres situasjon de viktigste sakene, sier Hussein.
Nahum Habte (17) fra Bjørndal og Shabcaan Hussein (25) fra Stovner var blant ungdommene som møtte politikerne. – For meg er barn, eldre og mødres situasjon de viktigste sakene, sier Hussein. Foto: FOTO: GUNN BENJAMINSEN
– I Norge har vi demokrati. Å stemme er deres krig. Når dere ikke vil ha politikerne som sitter ved makten, så er det ved valg de blir fjernet.

BJØRNDAL: Det sa Arbeiderpartiets Fatima Ali Madar da Bjørndal somaliske forening onsdag inviterte politikere og ungdommer til et møte i frivillighetssentralens lokaler i Meklenborgåsen.

VALG 2011: Hvem vil du skal styre byen?

– Det var ungdommene selv som ønsket å lære mer om politikk før valget, og vi inviterte derfor til dette møtet, sier Halimo Ali Mohammed, leder av Bjørndal somaliske forening.

Lærte fakta

Politikere fra SV, Frp og Ap fortalte de oppmøtte hva partiene står for, hvorfor det er viktig å bruke stemmeretten og hvordan man stemmer på valgdagen. Etterpå svarte politikerne på spørsmål fra publikum, hvor tema som kildesortering, sosial dumping og kontantstøtte ble tatt opp.

Nahum Habte fra Bjørndal blir ikke myndig før til neste år, og har derfor ikke stemmerett ved årets valg. Likevel har han god kjennskap til politikk i Norge.

– Jeg er ikke helt sikker på hvordan makten er fordelt på lokalt plan, men på nasjonalt nivå har jeg god oversikt, sier 17-åringen.

Habte synes det er lett å se forskjell på partiene i TV-debatter og at kriminalitet, miljøtiltak og transport er viktige lokalsaker for ham.

– Jeg diskuterer ofte politiske tema som skole, klima og transport med vennene mine, sier Habte.

Spennende valgkamp

17-åringen mener unge som ennå ikke er myndige har flere arenaer hvor de kan diskutere politikk, som i vennegjengen og i sosiale medier. I etterkant av terrorangrepene i sommer engasjerte han seg en kort periode i ungdomspolitikken, men tilhører i dag ikke et politisk parti.

– Valgkamp er spennende, og det vekker interesse. Men det går nok over med én gang valget er over, sier Habte.

Del på Facebook

Les mer: Vil ha juniorklubb på Bjørndal
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere