RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Afterski? Nei, bånnski!

Folkefesten slutter slettes ikke bare fordi skirennene er over. Det finnes både afterski og ikke minst - bånnski!

HOLMENKOLLEN: I matchende norske sykkeljakker og hjemmestrikkede norske luer kommer en vennegjeng fra Sandnes gående - på vei ut av afterski.

LES ALT OM SKI-VM HER

Afterski, morgen-ski og bånnski

- Afterski - hvor viktig er det egentlig?

- Det er veldig viktig! Men ikke viktigere enn det som skjer på arenaen da, forteller Rolf Mjølhus.

- Men det er viktig altså?

- Ja, men nå har vel dere litt morgen-ski og underveis-ski også dere da, parerer fruen, Bodil Mjølhus.

- Hehe, ja og ikke minst bånnski!, ler Jan Erik Fjotland.

At det er høy stemning er i alle fall hevet over enhver tvil, men gjengen er enig om at afterski kun når opp på en annenplass - selve VM er det viktigste.

SE VIDEO AV PUBLIKUM: - Holmenkollen er noe helt spesielt

SE BILDER: SOL, BARN OG GULL TIL NORGE

Skulket jobben for å oppleve ski-VM

Men for å hylle de norske løpernes mange meritter finnes det gode muligheter til en liten feiring. Både livemusikk, bål, øltelt - med matservering - og utendørs bar er lokalisert i området rundt Holmenkollen park restaurant. Og som et hvilket som helst annet norsk afterski-evnement er det også her allsang, kubjeller og innslag av vuvuzelaer. Stemningen fra løypene er med andre ord tatt med på innsiden.

- Vet du hva - jeg har ringt jobben og sagt at jeg er syk i dag. Jeg bare måtte dra på VM og det har vært helt fantastisk. Jeg har nesten ikke dårlig samvittighet en gang, for jeg mener at man bare må oppleve VM når det er i Oslo, forteller en jente oss. Hun ønsker av naturlige årsaker å være anonym

- Men - skulke jobben for VM altså?

- Ja, dette må man jo bare få med seg og jeg tenker at det jeg ikke fikk gjort på jobb i dag, det lover jeg å gjøre i morgen, smiler hun.

LES ALT OM SKI-VM HER

Og selv om gjengen fra Sandnes verken har skulket jobb eller skole, støtter de jenta i at VM, ja det er verdt å få med seg.

- Det har vært helt fantastisk her. Vi har fått med oss to gull, vi har stått på gratishaugen - eller ja VM-haugen heter det vel nå, og grillet pølser og kost oss. Det har rett og slett vært kjempebra, smiler de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere