RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Aggressive syklister


NYTT FORSØK: Fra venstre: Therese Kofler, Carl Oscar Pedersen, Bente Sving og Judith Markgraf-Bye vil på nytt prøve å få Bymiljøetaten i tale for å få til fartsreduserende tiltak. PS: syklisten på bildet var ingen råkjører. Foto: Vidar Bakken
NYTT FORSØK: Fra venstre: Therese Kofler, Carl Oscar Pedersen, Bente Sving og Judith Markgraf-Bye vil på nytt prøve å få Bymiljøetaten i tale for å få til fartsreduserende tiltak. PS: syklisten på bildet var ingen råkjører. Foto: Vidar Bakken
Ullernveien er en smal, fortausløs boligvei med gjennomkjøring av syklister med stor hastighet. Parallelt går en opparbeidet sykkelvei som blir oversett.

ULLERN: – Vi sier fra når vi ser syklister som kommer i stor hastighet. Det oppstår ofte farlige situasjoner i denne veien. Dette er jo skolevei og her er det barn på vei til barnehage. I tillegg kommer mange barn fra boligene og rett ut i gaten. Noen syklister liker dårlig å bli snakket til og jeg har opplevd aggressive syklister. Det er jo lite hyggelig å bli skjelt ut foran barna, sier beboer Judith Markgraf-Bye.

Fjorårets aksjon

I april i fjor dekket Ullern Avis en aksjon som beboerne holdt i gaten for å få syklistene til å dempe farten, men helst bruke den opparbeidede sykkelveien på andre siden av Ringveien.

Denne delen av Ullernveien ligger nedenfor kirkegården til Ullern kirke og starter med en bratt bakke, hvor syklistene kan opparbeide stor fart. Enden av gaten mot Bekkefaret er sperret for biltrafikk, så det ingen gjennomkjøring av biler i denne gaten.

Bymiljøetaten skuffer

Mandag morgen møtte vi sammen med Markgraf-Bye, styreleder i Ullernveien velforeningen Bente Sving og styremedlem Therese Kofler. Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen møtte beboerne for å høre om situasjonen var den samme som tidligere.

– Jeg vil si at vi er skuffet over responsen fra Bymiljøetaten som vi hatt flere møter med. Vi har kommet med forslag til ulike tiltak for å begrense antallet syklister i Ullernveien, i tillegg til fartsdempende tiltak. Vi ser ingen evne eller vilje til å gjøre noe med saken, selv om Bydel Ullern har sagt seg villig til å bekoste tiltak. Etaten viser blant annet til at det ikke er registrert alvorlige ulykker i denne veien, sier Pedersen.

Les også: – Venter på Bymiljøetaten

Veltet over barn

Beboerne kan vise til flere mindre ulykker, senest denne forsommeren, hvor en syklist veltet over et lite barn.

– Vi kan ikke vente på at det skal oppstå en alvorlig ulykke. Det er en vedvarende farlig situasjon i denne gaten med dagens forhold. Kan vi ikke få en prøveordning med for eksempel små fartshumper? Det har vi sett fungere bra andre steder, sier Sving.

– Vi forstår jo at mange syklister tar korteste vei, selv om det bare er snakk om noen meter for å komme inn på sykkelveien på andre siden av Ringveien. Samtidig er det dårlig skiltet, slik at mange ikke ser skiltingen mot den offisielle sykkelveien, sier Markgraf-Bye.

Vil følge opp

– Bymiljøetaten satser på at flere skal sykle, da må de også hjelpe oss, både med skilting og fartsdempende tiltak. Særlig når bydelen har sagt seg villig til å bekoste tiltak. Vi kunne også ønske oss en regulering av veien til gatetun. Da ville det offisielt bli en fartsbegrensing på 15 kilometer i timen, i stedet for 30 kilometer i timen, sier Kofler.

Ute i gaten kommer flere syklister. De bremser ned når de ser oss og da særlig for fotografen med kamera klart.

– Dette er jo et fantastisk sted å bo med et veldig bra bomiljø, men vi vil ha tilbake tryggheten for barna våre, sier Markgraf-Bye.

– Situasjonen skaper daglige konfrontasjoner mellom syklister og beboere. Vi har jo ikke noe ønske om å være gatepoliti, sier Sving.

Carl Oscar Pedersen forsikrer om at han skal følge opp saken.

– Jeg vil følge opp Bymiljøetaten. Vi må kunne få til en prøveordning med midlertidige fartshumper for å se om det har en effekt. Bedre skilting er også noe som må på plass, samt tydelig skrift på bakken som viser at dette er en skolevei, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere