RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ahus-rapport i utakt med virkeligheten!


KRITISERER RAPPORT: Høyrepolitiker og styremedlem i Ahus, Afshan Rafiq går hardt ut mot Sintef-rapport offentliggjort forrige uke. Hun ønsker seg større overføringer til sykehuset. ARKIV FOTO: CAMILLA SVENDSEN
KRITISERER RAPPORT: Høyrepolitiker og styremedlem i Ahus, Afshan Rafiq går hardt ut mot Sintef-rapport offentliggjort forrige uke. Hun ønsker seg større overføringer til sykehuset. ARKIV FOTO: CAMILLA SVENDSEN
Sintef konkluderer med at Ahus har god nok kapasitet, og ber Ahus effektivisere egen virksomhet. Høyrepolitiker raser.

OSLO: Sintef-rapporten som ble lagt frem forrige uke, på oppdrag fra Helse Sør-Øst RHF konkluderer med at Ahus ikke trenger økt kapasitet i årene frem til 2020.

Sinftef mener veksten i pasientbehandling på 25 % mellom 2012–2020 i hovedsak skal håndteres av kommunene. Videre at Ahus bør redusere liggetiden fra dagens 3.9 til 3.0 i snitt.

Dét ryster høyrepolitiker Afshan Rafiq.

Trenger økt kapasitet

– Ahus trenger økt kapasitet i årene fremover for å sikre et best mulig pasienttilbud sier, Rafiq, som er styremedlem i Ahus og stortingskandidat for Høyre.

LES OGSÅ: Tillitsvalgte ved Ahus kjenner seg ikke igjen i rapporten

– Sykehuset har i dag en krevende kapasitets- og driftssituasjon og det har daglig vært mellom 20–40 korridorpasienter i vinter. Oslo-regionen vokser mest i landet, og opptaksområdet til Ahus vokser med over 10.000 innbyggere hvert år. Befolkningsutviklingen får også store konsekvenser for psykisk helsevern. Det er behov for kapasitetsutvidelser også for disse pasienter, sier Rafiq.

Rapporten bekrefter at de tiltak for å utvide kapasiteten som ledelsen har foreslått og som styret har vedtatt er nødvendige og riktige. Pasienthotellet vil bygges om til ordinære sykehussenger, og Ski sykehus vil styrkes i løpet av 2013.

LES OGSÅ: - Ingen krise ved Ahus

– Veksten i befolkningsgrunnlaget gjør at nye kapasitetsproblemer vil oppstå ved Ahus allerede fra 2014–16. Det gjelder i særlig grad sengekapasitet, bildediagnostikk og kapasitet innen intensiv og overvåking, sier Rafiq og fortsetter:

– De kommunale kapasiteter til pasientbehandling kommer senere i perioden 2012–2020 så det vil derfor være påkrevd med utvidelse av Ahus sengekapasitet i perioden frem til 2014–2016. Slik Ahus vurderer det er det de kommunale akuttilbud på Aker sykehus og på Nedre Romerike som kommer først i gang.

Bygg hotell til sykehus

I dag er Ahus hotell et bygg som kombinerer pasienthotell, kontorer til administrasjon og forskning.

– Ved å flytte ut forskere og administrativt ansatte til midlertidige lokaler kan Ahus hotell bygges om til sykehusområde og sikre rom til poliklinikk og behandlingsplasser. Dette vil kreve at Helse Sør-Øst sikrer investeringsmidler til en slik ombygning i 2014. En slik løsning vil være mye mer kostnadseffektiv enn å bygge en helt ny sykehusbygning, sier Rafiq.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere