*Nettavisen* Nyheter.

– Aker-nedleggelsen er ikke endelig

Rødt og KrF vil ha helseministeren på banen i Aker sykehus-saken. Foto: Anita L. Hanken

Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, mener nedleggelsen av Aker ikke er endelig bestemt.

AKER SYKEHUS: Styret i Oslo universitetssykehus vedtok i går, onsdag, at Aker sykehus skal legges ned. Flere medier meldte at nedleggelsen er endelig bestemt. Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, mener imidlertid at dette ikke medfører riktighet:

– Dette samsvarer ikke med tidligere uttalelser fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Helseministeren har sagt at hun vil avvente beslutningen fra styret i Oslo Universitetssykehus (OUS), og deretter vurdere om hun skal gripe inn. Nå foreligger et vedtak fra OUS. I tillegg foreligger et enstemmig vedtak fra Oslo bystyre mot nedleggelse, og med krav om en uavhengig evaluering av erfaringene befolkningen i Stovner og Grorud har gjort etter at de ble overført fra Aker til Ahus. Bystyret krever at dette gjøres før flere områder flyttes fra Aker til Ahus, sier Moxnes.

Ministeren bestemmer

Helseministeren har også blitt overrakt 38.268 underskrifter mot nedleggelse av sykehuset.

– Realiteten er at saken nå ligger på helseministerens bord. Hun kan velge å lytte til helsebyråkratene, og la nedleggelsen gå sin gang. Eller hun kan lytte til et enstemmig bystyre og nærmere 40.000 Oslo-borgere, som krever at Aker sykehus skal bestå, påpeker Moxnes.

Viser til Soria Moria

Også KrF ber statsråden komme på banen.

– Styret i Oslo universitetssykehus har vedtatt å legge ned Aker sykehus. Dette på tross av at Soria Moria-erklæringen eksplisitt sier at lokalsykehus ikke skal legges ned. Jeg ber nå statsråden komme på banen i saken, sier Hans Olav Syversen, stortingsrepresentant fra KrF.

Syversen har nå oversendt et skriftlig spørsmål til helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen.

– Som kjent er Aker sykehus i dag lokalsykehus for en stor del av Groruddalens befolkning. Samtidig mener de lokale bydelsoverleger og Oslo kommune at befolkningen som allerede er overført til A-hus, hadde et bedre tilbud på Aker. Vil statsråden engasjere seg i saken eller tar hun vedtaket kun til etterretning? spør Syversen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.