RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedlagt eller ei: Rødt og KrF vil ha helseministeren på banen i Aker sykehus-saken. Foto: Anita L. Hanken
Nedlagt eller ei: Rødt og KrF vil ha helseministeren på banen i Aker sykehus-saken. Foto: Anita L. Hanken

– Aker-nedleggelsen er ikke endelig

Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, mener nedleggelsen av Aker ikke er endelig bestemt.

AKER SYKEHUS: Styret i Oslo universitetssykehus vedtok i går, onsdag, at Aker sykehus skal legges ned. Flere medier meldte at nedleggelsen er endelig bestemt. Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, mener imidlertid at dette ikke medfører riktighet:

– Dette samsvarer ikke med tidligere uttalelser fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Helseministeren har sagt at hun vil avvente beslutningen fra styret i Oslo Universitetssykehus (OUS), og deretter vurdere om hun skal gripe inn. Nå foreligger et vedtak fra OUS. I tillegg foreligger et enstemmig vedtak fra Oslo bystyre mot nedleggelse, og med krav om en uavhengig evaluering av erfaringene befolkningen i Stovner og Grorud har gjort etter at de ble overført fra Aker til Ahus. Bystyret krever at dette gjøres før flere områder flyttes fra Aker til Ahus, sier Moxnes, som mener at saken nå ligger på helseministerens bord.

Helseministeren har blitt overrakt 38.268 underskrifter mot nedleggelse av sykehuset.

Også KrF ber statsråden komme på banen.

– Styret i Oslo universitetssykehus har vedtatt å legge ned Aker sykehus. Dette på tross av at Soria Moria-erklæringen eksplisitt sier at lokalsykehus ikke skal legges ned. Jeg ber nå statsråden komme på banen i saken, sier Hans Olav Syversen, stortingsrepresentant fra KrF.LES MER HOS VÅR SØSTERAVIS i GRORUDDALEN, LOKALAVISEN.NO


LES OGSÅ: Aker sykehus legges ned

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere