– Aldersdiskriminering skal ikke forekomme!

KAMP: Terje Bjøro (V), bystyremedlem og bydelspolitiker i Vestre Aker, mener at seniorer skvises for fort ut av både jobblivet og politikken. Han mener seniorene er en viktig ressurs. Arkivfoto

KAMP: Terje Bjøro (V), bystyremedlem og bydelspolitiker i Vestre Aker, mener at seniorer skvises for fort ut av både jobblivet og politikken. Han mener seniorene er en viktig ressurs. Arkivfoto

Stortingsvalget til høsten kan bli en kamp mellom generasjonene. Terje Bjøro (V) oppfordrer til å stemme frem seniorene.

RØA: – For folk fra 50 år og oppover er det henimot umulig å få relevante stillinger, og det gjelder både i næringslivet og i offentlig sektor, sier Terje Bjøro, bystyremedlem og bydelspolitiker i Vestre Aker for Venstre.

Bjøro (61) er en del av nettverket for seniorer i Venstre, som nylig arrangerte et folkemøte om "seniorpolitikk mot stortingsvalget, Det var full sal og stort engasjement.

Ressursbølge

Han peker på det mange kaller en eldrebølge som skyller innover oss. Selv mener han ordet "eldrebølge" er dårlig.

– Kall det heller en ressursbølge. Det er en hel generasjon mennesker med et langt samfunnsliv bak seg og med enorme kunnskaper. Mange er også svært arbeidslystne. De må brukes! sier Bjøro, som mener at han stadig vekk ser stygge eksempler på tvangspensjonering og omorganiseringer.

– Dette er en enorm sløsing med ressurser, sier han.

Bjøro syns det er trist å se ressursterke og oppegående seniorer stå med lutet rygg på utsiden av jobbmarkedet.

Generasjonskamp

Når høstens stortingsvalg nå nærmer seg, er det en klar trend at partiene vegrer seg for å nominere eldre politikere på "sikker" plass, mener Bjøro.

– Det sitter nesten ingen seniorer på Stortinget. Det er helt greit at ungdommer vil frem, og jeg ønsker ikke at det skal være en kamp mellom generasjonene, men det er det jo. Partiene ser ut til å skyve eldre ut eller nedover på listene, sier Venstre-politikeren. Han tror ikke noe på at ikke seniorer i 60- og 70-årene ikke skal kunne takle en hektisk hverdag som stortingspolitiker.

– Det er naturligvis veldig personavhengig hvordan man takler en jobb på stortinget som senior, påpeker Bjøro.

77-åring tapte mot 40-åring

På det store seniormøtet som Venstre arrangerte på Røa 28. mai, var flere fremtredende seniorpersonligheter til stede, blant andre tv-profilen Ingerid Espelid Hovig. professor Kåre Norum, eldrebyråd Kvalbein og Høyre-politiker og tidligere statsråd Astrid Nøklebye Heiberg.

Bjøro trekker frem Nøklebye Heiberg (H) som et eksempel på en politiker som med sine 77 år stadig er på høyden.

– Hun fortalte om sitt brennende politiske engasjement og mente at hun som 77-åring med lang samfunnserfaring ville bli en god stortingsrepresentant for Høyre, sier Bjøro.

– Hun ble utsatt for kampvotering fra en 40-åring, ble skjøvet to hakk ned på listen, men står på og håper at velgerne vil stemme henne henne inn.

– Stem på seniorene!

På det samme møtet oppfordret Seniorsakens Roar Møll til et eldreopprør ved stortingsvalget.

– Han oppfordret til å gi eldre kandidater ekstra stemme for å få en mer rettferdig fordeling i våre folkevalgte organer, sier Bjøro. Han gir Møll sin fulle støtte.

– Se på partienes lister, stem på seniorene! sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.