*Nettavisen* Nyheter.

– Aldri morsomt å ta fra folk jobben

Torstein Winger (Ap) kan se tilbake på både gode og dårlige dager etter åtte lærerike år som BU-leder i Bydel Bjerke. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Torstein Winger (Ap) reflekterer over egen jobb etter åtte år som leder i Bydel Bjerkes bydelsutvalg (BU). Nå gleder han seg til mer tid med familien.

ØKERN: – Da avslutter jeg den siste ordinære avstemmingen i dette bydelsutvalgets historie, sa avtroppende BU-leder Torstein Winger under BU-møtet i Bydel Bjerkes møtelokaler i Økernbygget sist torsdag.

Nå er det etter all sannsynlighet partikollega Steinar Arnesen som overtar BU-klubba fra Winger, som har sittet 8 år som BU-leder.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Steinar Arnesen skuffet over valgdeltakelsen

Nytt perspektiv

– Jeg var en slapp og sosete møteleder i begynnelsen, men lærdommen som BU-leder har langt på vei overgått min universitetsutdannelse, sier Winger, som er utdannet psykolog

Han mener jobben har gitt ham et helt annet perspektiv på nærmiljøet.

– Det har vært en glede å jobbe med Groruddalssatsingen. I tillegg har jeg vært opptatt av å holde høy standard på hjemmetjenestene og barnehager. Før jeg begynte tenkte jeg ikke så mye på det som skjedde lokalt, sier han.

– Kutt i budsjett hvert år

Men Winger sier BU-rollen har hatt sine nedturer, og spesielt økonomiske innstramminger har vært vanskelige.

– Det har vært kutt og innstramminger i budsjettet hvert eneste år jeg har sittet som BU-leder. Og det er klart at det er aldri morsomt å måtte ta fra folk jobben, fjerne tilbud og foreta innskrenkinger, men det er vel en del av rollen som lokalpolitiker, sier han.

LES OGSÅ: Mindre å rutte med i Groruddalen

Prioriterer familien

Winger vil fortsette som medlem av det nye BU, og vil ifølge ham selv gjøre en aktiv jobb som lokalpolitiker, spesielt rundt helsepolitiske spørsmål.

– Det blir rart å ikke ha den orkesterplassen til begivenhetene man har som BU-leder. Det er noen dører som lukker seg, sier Winger, som allikevel kaller det en lettelse å være ferdig. Det å kombinere et såpass tungt verv med jobb har ifølge ham vært «en pusteøvelse.»

– Nå gleder jeg meg til flere kvelder med høytlesning og godnattsanger for datteren min, og å gå turer i skog og mark med min lille familie. Jeg ser frem til å kunne slappe av, gjøre vanlige ting, og ikke ha hodet fullt av politikk hele tiden, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.