RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Alle barn i Oslo skal lære å svømme


Disse barna storkoste seg på grunna i Nordtvet bad, før de skal ut på dypt vann senere i livet.
Disse barna storkoste seg på grunna i Nordtvet bad, før de skal ut på dypt vann senere i livet. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Sommerskolen Oslo gir barn og unge opplæring i basisferdigheter. Svømming er en av disse.

NORDTVET: Det har vært mye fokus på dårlige svømmeferdigheter blant barn i Oslo. En drukningsulykke på Svarttjern i fjor sommer gjorde problemet høyaktuelt.

Tall som Lokalavisen Groruddalen hentet inn noen måneder før ulykken i fjor viste at skremmende få kan svømme etter fjerde trinn ved Groruddalens skoler.

Tidligere i år skrev dittOslo.no om prosjektet «Forsterket svømmeopplæring i Osloskolen», et tilbud for barn som ikke kan svømme.

– Alle barn i Oslo skal lære å svømme. Det er målsetningen, sier skolebyråd Torger Ødegaard(H).

Del på Facebook

Gratis og frivillig

I Nordtvet bad plasker en gjeng barn rundt i bassenget mens flere voksne instruktører følger årvåkent med. De er med på årets sommerskole, en helhetlig satsing på tilpasset opplæring og velferd for barn og unge i Oslo.

Sommerskolen Oslo har 11.000 elever på 1-13. trinn, 550 ansatte og flere kurs i norsk, mattematikk, naturfag, fremmedspråk og IKT. Det er fokus på basisfag og grunnleggende ferdigheter.

– Sommerskolen er gratis, frivillig og lærerik. I år er sjette året på rad og det blir flere og flere elever, sier rektor for Sommerskolen Oslo, Kirsten Riise.

Kartlagt ferdigheter

Fysisk aktivitet er en viktig del av sommerskolen, og spesielt svømming er en prioritert aktivitet. Oslo kommune har som eneste kommune i landet kartlagt svømmeferdigheter blant byens unge.

Så langt er ca. 3000 elever ved 60 skoler kartlagt. Av disse får 900 tilbud om forsterket svømmeopplæring i løpet av 2011.

– Svømming er en grunnleggende ferdighet. Dessverre ser vi at svømmeferdighetene går tilbake, sier Ødegaard. Skolebyråden er opptatt av at alle har et tilbud om svømmeopplæring.

– Foreldre må også følge opp, sier han, samtidig som han erkjenner at det også er en del foreldre som ikke kan svømme.

Del på Facebook

Ledige plasser

Sommerskolen Oslo er et politisk initiativ som koster kommunen ca. 12-14 millioner kroner årlig.

Det er et tilbud tilgjengelig for alle barn som sogner til grunnskoler i Oslo, og i år fikk 92 prosent av søkerne innfridd sitt første kurs-valg. Daglig fysisk aktivitet og en ukentlig kulturopplevelse er del av kursinnholdet.

– Søknadsperioden var i mars, men det er fremdeles noen ledige kursplasser igjen, sier rektor Riise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere