RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Alle er venner


Ognjen Coric, Maren Hemsett, Yasir Islam, Damian Szerkus, Daniel André H. Nystad. Bak: Renah Jacob, Maximilliam Gripp-Aarnes, Fereydoun Yosefi,Thomas Bakken og Oscar Neegaard.
Ognjen Coric, Maren Hemsett, Yasir Islam, Damian Szerkus, Daniel André H. Nystad. Bak: Renah Jacob, Maximilliam Gripp-Aarnes, Fereydoun Yosefi,Thomas Bakken og Oscar Neegaard. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Café Condio har aldri opplevd flere besøkende. Ikke så rart, mener de som går der og de frivillige som hjelper til.

COLOSSEUM: – Det gir en tilfredshet å gjøre noe for samfunnet, sier Maximillian Gripp-Aarnes som sitter godt plassert inne på Café Condio med kjæresten Renah Jacob på fanget. Max har gått på kafeen i tre-fire år, og syntes det var flott å komme inn i et nettverk da han som amerikaner flyttet til Norge.

– Vi har vært på besøk hos flere skoler, og har merket et stor økning av besøkende, sier Yasir Islam, senterleder på Café Condio som drives av Røde Kors Oslo, i samarbeid med blant andre Bydel Frogner.

Kommer tilbake

Max er ofte innom her flere ganger i uka og hjelper til med kaffekunster, og andre kokkekunster. Ikke så rart, da han selv er kokkestudent.

– Vi spilte mye biljard ogsnakket med mennesker, sier han.

– De som ikke har det så bra blir tatt vare på her, sier Renah som også har vært innom cafeen siden kjæresten har gått her.

Ikke på gata

– Det har vært et sted å være for meg. Det er bra å ha et sted, ikke bare være på gata, sier Max som er evig takknemlig for å få tilbringe deler av ungdomstida her.

Forberedelsene er i gang til Halloweenparty når Lokalavisen er innom, og da er det selvsagt kokkestudenten Max som står for blodig mat.

– Det er en veldig blanding av østkant og vestkant her på kafeen, også er det veldig billig mat her og det er en god blanding av fattig og rik, sier Renah.

– Det er mange folk fra forskjellige land her. Alle er venner, sier Max som amerikaner ikke trodde han skulle få venner fra Irak og Afghanistan før paret farer avgårde for litt halloweenforberedelser.

Flere frivillige, ja takk

Tilbudene er mange på Café Condio, som drives av Røde Kors og er ett av flere ressursentre for ungdom i byen.

– Vi har Sisterhood-gruppe, guttegruppe, møteplassen hvor folk kan spille biljard, og her kan ungdommer også få en viktig arbeidserfaring, sier Maren Hemsett. Café Condio feiret nylig 7-årsdag, og har blant annet bandrom og studio innen rekkevidde. Ellers er det leksehjelp til folket, og alt er fremdeles gratis for ungdom mellom 15- 25 år.

– Det er så populært her at vi må kaste vekk voksne daglig, forteller Maren om nysgjerrige forbipasserende som titter inn i de hyggelige lokaler.

I dag er det rundt 60 frivillige som jobber på Café Condio, og når Lokalavisen er innom er det besøk fra Lions Club som donerer bort vafler og godsaker.

– Vi trenger fremdeles flere frivillige, sier Hemsett.

– Jeg begynte å gå her for to år siden, og da kunne jeg ikk e noe norsk, sier Damian Szerkus som spiller biljard med Oscar Neergaard. Han lovpriser gjengen av voksne som tar imot han og de mange andre vennene, og synes det er fantastisk å ha et sted å være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere