RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Alle får skoleplass i bydelen

Harald Øvland i Utdanningsetaten forsikrer om at det foreligger planer om å øke ungdomsskolekapasiteten.

NORDSTRAND: Øvland mener Ljan skole FAU ikke har noen grunn til bekymring.– Det er en sterk befolkningsvekst generelt i Oslo, og dette merkes jo først på barneskoletrinnet. De fleste steder dimensjoneres det for flere barneskoleplasser i første omgang, men vi har planer for hva vi skal gjøre når behovet øker på ungdomsskoletrinnet, sier Øvland og legger til:

– Planen er å utvide Nordstrand videregående etter hvert, denne skolen skal jo bli ungdomsskole.

– Så alle bydelens elever skal få plass ved ungdomsskoler i bydelen, også Ljans skoles elever?

– Ja alle elevene skal få plass i bydelen, forsikrer Øvland.

Når det gjelder planen om å sende barneskoleelever ved Karlsrud, Lambertseter og Kastellet til Nordseter, presiserer Øvland at dette er en sak som allerede har vært vurdert.

– Dette er en sak som har vært på høring og alle har hatt anledning til å uttale seg. Det har også mange gjort. Det å utvide Lambertseter har vært vurdert, men etter innsigelser fra byantikvaren landet vi på et annet forslag. Vi tror det er en god løsning å bruke Nordseter, avslutter Øvland.

Skolebehovsplanen behandles i bystyrets kultur- og utdanningskomité i dag, torsdag. Planen legges frem for bystyret 14. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere