– Alle som er igjen er svært dyktige dansere

Økern-beboer Carsten Skjelbreid har danset seg fram til å bli en av favorittene i årets utgave av "Skal vi danse" på TV2. FOTO: Thomas Reisæter

Økern-beboer Carsten Skjelbreid har danset seg fram til å bli en av favorittene i årets utgave av "Skal vi danse" på TV2. FOTO: Thomas Reisæter

16 timer dansing på tre dager. Fulltids-jobb ved siden av. Svett 24 timer i døgnet. Sånn er dagene til "Skal vi danse"-deltaker Carsten Skjelbreid.

ØKERN: – Men det er veldig morsomt, altså! Absolutt en opplevelse for livet, sier Økern-beboer Skjelbreid før han skal ut på en femtimers danseøkt med dansepartner Elena Bokreva Wiulsrud.

Det har vært mye å gjøre for TV2-sportens anker siden de første øvelsene til "Skal vi danse" startet opp i september. Ved siden av å være med i danseprogrammet, jobber Skjelbreid fulltid i TV2-sporten.

Hvis det profilerte tv-ansiktet går videre etter lørdagens program, blir det desto mer å gjøre.

– På søndag er det cupfinale, så da blir det jobbing i sporten fra klokken ti på morgenen til ni på kveldden, og da får vi vel danse fra klokken ti til to på natta, da, sier Skjelbreid.

Gode konkurrenter

På tross av favorittstempelet, er Skjelbreid nokså nervøs foran lørdagens sending.

– Det blir spennende på lørdag, for da skal vi danse to danser, og jeg kommer til å være veldig nervøs for å ikke blande dansene. Men det er et kick å gå ut på gulvet, så forhåpentligvis er sansene skjerpet, sier Skjelbreid.

Med fire dyktige dansepar igjen, tar ikke Skjelbreid videre deltakelse i programmet etter lørdagens sending for gitt.

– Alle som er igjen nå er svært dyktige dansere og har forskjellige områder de er gode på. Sist gang hadde Mia Gundersen en tango ut av en annen verden, sier Skjelbreid.

Kjempevanskelig

Skjelbreid har imponert både dommerne og seerne med sine ferdigheter på dansegulvet, men legger ikke skjul på at han synes dansing er kjempevanskelig.

– Jeg har aldri drevet med noen form for dansing utover å danse på byen, så jeg synes det er fryktelig vanskelig. Vi trener utrolig mye, og vi gjør ting som profesjonelle dansere gjør. Det er mye vanskeligere og mye mer trening enn det jeg trdde det skulle være på forhånd, sier Skjelbreid.

Mye trening gir ikke bare utslag i danseferdighetene. Skjelbreid forteller at kroppen føles mye lettere enn før i tillegg til at matlysten har nådd nye høyder.

– Det rare er at jeg bare spiser og spiser og spiser hele tiden. Jeg spiser jo som en hest uten å merke det. Kroppen skriker etter mat, spesielt pizza og pølser som gir masse energi. Så jeg tenker å fortsette med matinntaket etter at skal vi danse er over, men bare kutte ut all treninga, spøker han.

VM i venting

Skjelbreid beskriver mandager og tirsdager som panikkdager, mens det meste som regel setter seg på torsdager. Lørdager, derimot, blir det mye venting.

– Lørdager er VM i venting. Vi har prøver hele dagen og venter og venter, og plutselig skal vi på. Vi varmer også opp hele dagen. Jeg synes ikke vi gjør annet enn å varme opp. Vi varmer opp før parkettprøver med bandet, og vi varmer opp før generalprøven. Så det blir jo til at jeg går rundt og er svett fra klokken elleve på dagen til ti på kvelden, sier Skjelbreid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.