RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Alltid kule Morellbakken

Høytidelig åpning av nye Morellbakken ungdomsskole i dag. Med ordføreren på plass, men ikke minst også med elevenes fremføring av den helt nye Morellsangen.

GREFSEN: Det var spent rektor, spente lærere og åttendeklasse-elever som ventet i skolegården på ordfører Fabian Stang, som høytidelig skulle åpne helt nye Morellbakken ungdomsskole.

I forkant hadde elevene øvet inn en helt egen ny sang, nemlig Morellsangen, for fremføring for ordføreren og alle de andre på åpningen.

Gitaristene Jacob Rønningen og Aksel L. Kristensen er litt «shaky».

– Ikke fordi vi er så veldig nervøse for å spille for ordføreren, men det er litt kaldt. I Morellsangen har alle klassene laget ett vers hver, forteller gutta, som ellers trives veldig godt på den nye ungdomsskolen.

– Alt er nytt her, det er fint å gå på skole her. Sognelevene ser vi lite til, kan Jacob og Aksel fortelle.

200 nye elever fra Sogn

For det ble en litt spesiell situasjon for Morellbakken skole for kort tid siden, skolen som foreløpig kun har åttendetrinn. På grunn av asbestfare på Sogn videregående, ble denne skolen umiddelbart stengt. Alle elevene ble flyttet til andre skoler. Blant annet flyttet 200 av Sogn-elevene under norskopplæring inn i lokalene til Morellbakken ungdomsskole. Men rektor Bente Borrebæk tror dette skal gå bra.

– Nå har de nye elevene vært her i to uker. I går hadde vi et informasjonsmøte med foreldre, og mitt inntrykk er at ikke bare jeg, men også foreldre og elever synes dette foreløpig går veldig bra, sier rektoren.

LES OGSÅ: JEG HAR VERDENS KULESTE JOBB

Jentegjengen like bortenfor forteller at de også trives godt på Morellbakken.

– Det er deilig å slippe niende og tiendeklassene. Nå er vi størst og «sterkest» hele tiden, det er bra. Selv om Sogn-elevene er eldre enn oss, så ser vi ikke noe særlig til dem. Det går fint at de er på skolen.

– Dessuten er det fint at vi går på en helt ny skole. Vi er i hvert fall ikke misunnelig på Engebråten. Rektoren vår er ikke så streng heller, ler gjengen.

– Nå gleder vi oss til å synge etterpå, Morellsangen er om skolen vår.

Ordfører Fabian Stang kommer. Rektoren ønsker velkommen, og elevene Camilla Lindeman og Daniel Haanes forteller om skolens historie, tidligere både Aker Kommunale Middelskole – AKM – og Grefsen vgs. Også om enda lenger tilbake, om Peter Morell, og som drev gård på Grefsen. Den nye ungdomsskolen står på tomt fra Morellgården. Da var det kanskje naturlig å kalle skolen for Morellbakken.

– Alltid kule Morellbakken

Tid for en tale av ordføreren. Han hadde tenkt litt over «AKM».

–  Hva med «alltid kule Morellbakken»? åpnet en smilende ordfører.

– Vi er så glade for at Oslo kommune kan bygge så flotte skoler som dette. Vi gjør dette for dere, ikke for oss «gamle». Men så regner vi med at når dere får gå på så flotte skoler og ha det bra på skolen, så tar vel dere vare på oss senere, smilte ordføreren, og det gjorde vel noen elever også.

Ordføreren understreket også at det var viktig å ta vare på alle. Ikke bare se behovet hos seg selv, men også hos andre.

– Jeg er veldig glad for at dere har tatt i mot de nye elevene fra Sogn, sa ordføreren.

Assisterende direktør i Utdanningsetaten, Kjell Richard Andersen, kunne blant annet også fortelle om en hovedstad med et veldig raskt voksende elevtall.

– Antageligvis er Oslo den hovedstaden i Europa med størst elevvekst, sa Andersen, og overrakte både blomster og penger til kunst på skoleveggene.

– Men elevene skal være med å velge hva slags kunst som skolen skal kjøpe inn, understreket han.

Se videoen fra åpningen i eget vindu her!

Lærer mye rart og blir smart

«Morellen er så bra, vi lærer mye rart. Her er alle glad og man blir veldig smart». Sånn begynner Morellsangen, og det ble en veldig fin sangfremføring med band, for både ordfører, Undervisningsbygg, Utdanningsetaten, og alle de andre fremmøtte på Morellbakken ungdomsskole i dag.

«Vi ifra mange skoler har blitt samlet her til ett. Vi er nok de kuleste du noen gang har sett.»

Da var det klart for guidet omvisning i de flotte nygamle og helt nye skolelokalene.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere