RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Alt er i henhold til reguleringsplanen


FORUTSETNING: Plassen foran Joker, som tidligere ble brukt til parkering, er regulert til sti/skiløype.
FORUTSETNING: Plassen foran Joker, som tidligere ble brukt til parkering, er regulert til sti/skiløype. Foto: foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Alle endringene i veien inn til Nordberghjemmet er utført i henhold til reguleringsplanen.

NORDBERG: Det opplyser kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg Marte Svenneby.

Nordre Aker Budstikke skrev torsdag om at Nordberghjemmets venner, kjøpmannen på nærbutikken Joker og naboer er oppgitt over det de mener er dårlig planlegging da veistumpen fra Carl Kjelsens vei og inn til Nordberghjemmet ble oppgradert i mai.
 

Vil muligens fjerne handikapparkering

Hun forteller videre at øya midt i rundkjøringen er laget lav nettopp for at biler skal kunne kjøre over den, og avviser at det skal kunne medføre fare for skader på kjøretøy.

Problemene ved at innsnevringen ved parkeringslommene ved barnehagen gjør veien for smal for to biler, og at dette, ifølge Nordberghjemmets vaktmester skaper trafikkork om morgenen, og problemer for ambulanser som skal til sykehjemmet, henviser Omsorgsbygg foreldre til å bruke parkeringsplassen på andre siden av veien for å unngå dette.

– Hvem er handikapparkeringen (HC) her ment for? Nordberghjemmet har sine egne plasser ved inngangen.

– Dette er i henhold til parkeringsnormen. Dette var vel også tidligere avsatt til dette formålet, sier Svenneby.

– Nordberghjemmet hadde tidligere noen p-plasser langs veien, der det i dag er HC-plasser, og som kunne benyttes av besøkende som er dårlige til beins. Disse må nå gå helt fra parkeringsplassen ved veien.

– Vi får se om det er hensiktsmessig med så mange HC-plasser, eller om disse kan fjernes slik at de kan benyttes av de som er dårlige til beins, sier Svenneby.
 

Har aldri vært ment som parkeringsplass

Parkeringssituasjonen for Joker-butikken har Omsorgsbygg ikke forholdt seg til.

– Beplantning var en forutsetning for gjennomføring av tiltaket. Dette skal vår prosjektleder ha informert og sendt tegninger om. Vi fikk en tillatelse fra Friluftsetaten til å etablere en varelevering inn mot butikkens bakside for nettopp varelevering. Reguleringen har ikke tatt hensyn til parkering for butikk, da dette hele tiden har vært regulert som skiløype/sti, og skulle etableres som grønn sone, sier kommunikasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere