*Nettavisen* Nyheter.

– Alvorlig for bydelen

KJEMPER VIDERE: Guri Riksaasen (SV)FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

– For bydelen er dette alvorlig og provoserende, sier Guri Riksaasen.

HOLMLIA: Riksaasen sitter i Bydelsutvalget for SV og har kjempet mot nedleggelsen. BU vedtok før jul en uttalelse hvor de gikk imot.

LES OGSÅ: Slutt på norskopplæring på HolmliaFilialen på Holmlia hadde på det meste 500 elever. Riksaasen mener Skullerud VO selv har lagt opp til elevreduksjonen ved å flytte kveldsundervisningen og introprogrammet til Skullerud, slik at det bare er rundt 100 elever igjen på Holmlia.

– Dette er en situasjon de selv har bygd opp til. Jeg skjønner at de ønsker et større fagmiljø, men det hjelper så lite når elevene ikke er der, sier hun med henvisning til reiseveien som kan bli et hinder for mange.

Bydel Søndre Nordstrand har ved hjelp av Oslo Sør-midler tilrettelagt for å få kvinner på norskundervisningen ved å tilby gratis minibarnehage og kjernetid.

– Vi har brukt mye penger i bydelen på å få de siste kvinnene til å starte på norskundervisningen og det har fungert veldig bra, sier Riksaasen.

Hun mener også at det lokale tilbudet var et viktig integreringstiltak.

– Bydelen har store utgifter til blant annet barnevern og sosialhjelp fordi mange her har lite nettverk. Norskkurset skapte nettverk og gjorde elevene kjent i nærmiljøet og de tilbudene som finnes her, at dette nå forsvinner er veldig alvorlig, sier Riksaasen.

Riksaasen, bydelsutvalget og administrasjonen vil nå jobbe videre for å beholde filialen på Holmlia eller finne et alternativt tilbud.

– Vi har ikke gitt opp, sier Riksaasen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.