RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Anker til Strasbourg


MOTIVERT: Knut Chr. Hallan mener det er feil i dommen og at det er synd at de som varslere blir dømt. Nå vil han ta saken videre til Strasbourg. Her sammen med Rune Haaland og Frank-Hugo Storelv i Høyesterett.
MOTIVERT: Knut Chr. Hallan mener det er feil i dommen og at det er synd at de som varslere blir dømt. Nå vil han ta saken videre til Strasbourg. Her sammen med Rune Haaland og Frank-Hugo Storelv i Høyesterett. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Domfellelsen kom ikke som noen overraskelse på aksjonistene som ønsker å bringe saken videre til Strasbourg.

OSLO: Knut Chr. Hallan, Frank-Hugo Storelv og Rune Haaland er skuffet, men ikke overrasket over Høyesteretts konklusjon.– Det er fryktelig leit av de som har varslet om konsesjonsbrudd tas. Vi har tidligere sagt at vi følger saken til Strasbourg om vi må og vi vil kjempe hardt videre og er fulle av pågangsmot, sier Knut Chr. Hallan til Nordstrands blad.

Mener det er feil i dommen

Han mener Høyesteretts vurdering av at de ikke brukte muligheten for midlertidig forføyning er feil.

LES OGSÅ: Fikk ikke medhold i Høyesterett

– Det er direkte feil. Neptun har gjennom tre forskjellige advokatfirmaer prøvd å få noen til å ta saken, men ingen ville ta saken fordi de hadde relasjoner til viktige kunder som Klif, Oslo Havn og så videre. Vi prøvde men møtte veggen, sier Hallan.

Ikke lov med sivil ulovlighet

Han mener høyesterettssaken ikke forandrer det som har skjedd i Oslofjorden, men gjør det vanskelig for fremtidige miljøaktivister.

–Nå er det belyst til topps at sivil ulydighet ikke er lov i Norge, da skal de ikke bli lett for noen etter oss, sier Hallan.

Glad saken er avsluttet

Oslo Havn tar høyesterettsdommen til etterretning.

– Vi er glade for at saken er avsluttet, og vi er fornøyd med at prosjekt Ren Oslofjord har ryddet opp i fjorden slik at den er renere enn på 100 år, sier Informasjonsrådgiver Trude Thingelstad i Oslo Havn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere