RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ap en av årsakene til utryggheten på Grünerløkka


Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må ta mye av ansvaret for at doplangingen fortsatt er et problem på Nedre Grünerløkka.
Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må ta mye av ansvaret for at doplangingen fortsatt er et problem på Nedre Grünerløkka.
Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må bære en del av ansvaret for at Grünerløkka er utrygt. – Ap sitter med ansvaret, sier han.

 

GRÜNERLØKKA: Sekretæren i det lokale Frp er sterkt bekymret for en mulig oppblomstring av dopsalg på Løkka. Han viser til at Arbeiderpartiet har lovt mer synlig politi for å bekjempe ondet. Sosialistene er ikke tilhenger av å sette inn lokale vektere. Derfor mener Eilertsen Ap skyter seg selv i foten når de ønsker å gjøre Løkka "tryggere".

Feil parti?

Det som har fått ham til å reagere er intervjuet med nyslått leder i Grünerløkka AUF, Jo Kallset (14). Han tok til orde for å heve Grünerløkka sitt rykte, gjennom en rekke trygghetstiltak.

– Vi ønsker å gjøre Grünerløkka mer familievennlig og at det skal føles tryggere for alle å ferdes her, sa Kallset til Østkantavisa.

– Spørsmålet man kan stille seg er om Kallset har meldt seg inn i riktig parti. Det er faktisk en realitet at Ap sitter med indirekte ansvar for at det ikke skjer noen bedring på Løkka. Regjeringen har ikke holdt det de lovet, nemlig mer synlig politi. Også beboeraksjonen har gått ut og vært bekymret, sier Eilertsen.

Vektere

Han viser til det omdiskuterte vekterprosjektet, hvor sosialistene lokalt var motstander. Likevel valgte byrådet å sette dem inn, til glede for beboerne. Dopsalget gikk ned så lenge vekterne var på plass. Etter at prosjektperioden var over, skulle politiet igjen sørge for lov og orden. Men flere hevder at doplangingen nå er tilbake til det gamle. Eilertsen er redd nedre del av Grünerløkka igjen blir plaget av det åpenlyse dopsalget.

– Erfaringen fra i fjor vil bety at vi får en oppblomstring igjen. Frp på Løkka ønsket å bevare vekterordningen. Vi så at det åpenbart hadde en effekt med å holde dopselgerne unna, sier han.

Ansvaret for den miseren legger han på Arbeiderpartiet i regjering.

– Ap trenerer alle ordninger som fører til bedring. De stemmer imot i bydelen og i bystyret. Regjeringen sitter med ansvaret. Hvis de vil, kan de gi oss mer synlig politi, mener Eilertsen.

– Men er Grünerløkka et utrygt sted?

– Til en viss grad er det utrygt på kveldstid. Det er rimelig utrivelig å å bli spurt om man skal kjøpe dop når man går fra Nedre Grünerløkka og opp Markveien. Jeg tenker også på beboere med små barn i området. Det er åpenbart at en slik aktivitet ikke er forenlig med et sunt og trygt familieliv, sier Frp-politikeren.

Asylsøkere

Det har også vært hevdet at illegale asylsøkere står bak salgsvirksomheten. Også her retter Eilertsen skytset mot regjeringen.

– Hvis regjeringen hadde gjort det den sier den skal gjøre, nemlig å kaste dem ut, ville problemet vært redusert betraktelig, mener han.

Et annet tiltak som har vært lovt fra regjeringen, er mobile politiposter. Ifølge Eilertsen har det i ettertid vist seg å være et slags "sommersprell" fra justisminister Knut Storberget sin side.

– I fjor sommer ble det plassert en mobil post ved Ankerbrua. Nå er den borte, noe jeg synes er litt spesielt, sier Eilertsen.

At politiet i tillegg blir nødt til å kutte stillinger - også i Oslo - gjør ikke saken bedre, ifølge sekretæren i Grünerløkka Frp.

– Frp har gang på gang sagt at nå må Oslo-politiet settes i stand til å møte den økende kriminaliteten i hovedstaden. Vi blir møtt av et Ap som kommer med tomme løfter og billig retorikk, sier Eilertsen.

Østkantavisa har forsøkt å få kommentar fra Jan Bøhler, leder av Oslo Arbeiderparti, uten å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere