RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ap og SV burde sende takkekort til Venstre


TROR IKKE PÅ AP OG SV: Ola Elvestuen (Ap) er langt fra overbevist etter at Ap og SV la fram sin felles styringsplattform torsdag. Han mener de bør sende takkekort til Venstre.
TROR IKKE PÅ AP OG SV: Ola Elvestuen (Ap) er langt fra overbevist etter at Ap og SV la fram sin felles styringsplattform torsdag. Han mener de bør sende takkekort til Venstre.
Urealistisk og tynt, er Ola Elvestuens (V) umiddelbare kommentar til Ap og SVs samarbeid før valget.

OSLO: – Dette er jo bare rot, er det et slags hundredagersprosjekt?, spør Ola Elvestuen (V), da han ringer dittOslo, bare minutter etter at Ap og SVs forslag til felles styringsplattform ble kjent.

Elvestuen mener det Ap og SVs foreslag om «en rødgrønn by til jul»er tannløst. Han påpeker at de fleste forslagene er en del av en budsjettprosess, og at det derfor vil være umulig å gjennomføre flere av tiltakene.

Del på Facebook

– Er allerede vedtatt

– Det er jo i så fall en del ting jeg kan love på Venstres første dag. Det første er belysning langs Akerselva, som Ap/SV nevner. Det sørget vi får i juni, så det er vedtatt og det er bevilget 8 millioner kroner til det. Sånn sett så burde jo Ap og SV sende et takkekort til Venstre, sier Elvestuen, og fortsetter:

– Det andre er at vi får på plass Oslo-vakter, det er snakk om voksne folk som skal være der det ikke er politi. Også dette er vedtatt og finansiert og det settes i gang nå i september, sier han.

Savner trikken

I tillegg mener Elvestuen det er en tredje ting Ap og SV glemmer å nevne i sin styringsplattform: Trikk.

– Det synes er jeg det er rart at de ikke har med. Det haster med et vedtak om innkjøp av nye trikker, sier han.

Han påpeker at en sak om dette er avlevert bystyret, og at saken vil komme til behandling i løpet av høsten. Han underer seg over at Ap og SV ikke nevner trikkene med ett ord.

Han mener også at partiene mangler en rekke vesentlige satsningsområder.

– Dette var tynne greier. Det virker som noe som de bare har rasket sammen. Dette er noe de i beste fall kan få til i budsjettprosessen. Budsjettet skal ikke vedtas før i desember, så de får ikke gjort noe av dette før jul, sier han.

LES OGSÅ: Hvem vil du ha? – Se hvordan partitoppene i Oslo vil styre byen

HVA MENER DU? SI DIN MENING OM SAKEN I KOMMENTARFELTET UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere