*Nettavisen* Nyheter.

– Audun Svartdal vet hva han snakker om!

SVARTDAL: Skieksperten Audun Svartdal coachet onsdag kveld Kolls skitrenere, her Svartdal til venstre og trener Tor Harald Otterholt. ildetekst Foto: FOTO: Koll

Skisesongen er for lengst i gang på Kringsjå, onsdag kveld var skieksperten Audun Svartdal på plass for å gjøre Kolls langrennstrenere enda bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

COACHES: Bedre blir vel Kolltreneren som “coaches” av eksperten Audun Svartdal. Fra v: Tor Harald Otterholt , Karl Ivar Helsvig, Audun Svartdal, Åsmund Heir, Anders Asplin Gauslaa, Håkon Bånerud og Åse Marita Høitomt. Foran fra venstre: Anja Veum, Ida Hulbaklien Bakke, Maren Karslen, Tone Vollen og Aurelia Korthauer. Foto: FOTO: Koll

KRINGSJÅ: – Audun Svartdal vet hva han snakker om! Han er den største spesialisten i Norge når det gjelder skiteknikk, mener Tor Otterholt, en av trenerdeltagerne på Kolls «kickoff» onsdag kveld.
Otterholt er selv trener i klubben å femte året, og trives veldig godt i Koll. Særlig er han fornøyd med at klubben drar inn ekspertise, som eksempelsvis Audun Svartdal, med flere år som blant annet landslagstrener i kombinert og skiskyting.

– Dyktig formidler

– Det er klart det er inspirerende å bli «coachet» av en så stor og dyktig autoritet i langrennsmiljøet som Svartdal er. Ikke bare er han veldig god på skiteknikk, men i tillegg er han også veldig dyktig på å videreformidle denne kunnskapen, han ordlegger seg på en måte som er veldig grei og enkel å forstå!, ifølge Otterholt.

Men det var ikke bare prat fra Svartdal i går, Kolltrenerne måtte også prøve seg på diverse enkeltøvelser. Og i likhet med sikkert flere av de andre, fikk Otterholt noen «aha»-skiopplevelser.

– Ja blant annet lærte jeg mer om hvordan komme i riktig «posisjonering» over skiene, iforhold til god tyngdeoverføring. Tror nok de fleste av oss skjønte at vi har mye å lære, langrennsporten er jo i stadig utvikling. Som Svartdal selv sa, teknikk som var «riktig» for kanskje 1.5 år siden, er kanskje endret nå, spesielt innenfor skøyting og «pigging», ifølge Otterholt, som kanskje ikke overraskende gleder seg veldig til snøen kommer.

Årets idrettslag

Ifølge skiklubben var det i fjor med rundt 500 små og store utøvere,også med hopp. Kollbarna kommer hovedsakelig fra Korsvoll og Nordberg. Laget ble også kåret til «årets idrettslag» i fjor.

Sportslig leder i Koll, Gunnar Myhre, kan fortelle at klubben bruker mye ressurser på å sikre et godt trenerkorps.

– Vi er opptatt av at alle skal med, lengst mulig, men en slik bredde kan bare finne sted når har et tilbud med høy kvalitet, også for de beste. Nå krysser vi fingrene for et godt snøår, avslutter Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.