*Nettavisen* Nyheter.

– Ballettsko i håndbagasjen

Sommerfugler i tåspissene: Ammal A. Haj (17), Anne Marthe Christensen (15), Cleo Ramstad (15), Line Engebretsen (15) og Oda Østrem (16). FOTO: ELISABETH C. WANG

– Det blir sinnsykt mye øving og terping, men vi gleder oss skikkelig nå. Vi er heldige som får denne sjansen, sier Oda Østrem (16) fra Ullern.

GREFSEN/UKRAINA: – Fem av dagene skal disse jentene danse på scenen i operaen under den ukelange internasjonale festivalen “World festival of ballet stars” i Donetsk. Blant publikum er den ukrainske presidentfruen. Det blir stort både for oss og danserne, sier Irene Aarset Johansen ved DNBS/Cap à Pied.

Hotellrom venter

Hun reiste nedover fredag, mens de ni danserne ventet til søndag.

– Det blir helt fantastisk. Når jeg kjenner etter, kjenner jeg lukten i gangene og følelsen av å være bak sceneteppet. Det er en helt unik stemning på operaen, sier Oda.

– Jeg er så glad for at vi får denne muligheten og det er spennende med utfordringer. Jeg tror også vi møter igjen noen av dem som danset sammen med oss i Bærum kulturhus i juni. Det blir hyggelig, sier Anne Marthe Christensen.

Time med stjernedanser

Cleo Ramstad (15) fra Vinderen, Line Engebretsen (15) og Ammal A. Haj (17) er godt i gang med pakkingen når undertegnede journalist møter dem før trening. Uken i Ukraina vil by på mange høydepunkter.

– Nikolay Ziskaridze, som er stjernedanseren på Bolsjoi-teatret, er blant dem som skal danse under festivalen. Våre elever skal selvsagt få trene sammen med ham, sier Aarset Johansen.

Men ferie, det er de alle enige om at det ikke kommer til å bli.

– Det blir nok ikke mye tid til å slappe av og bare nyte, men disse elevene er så flinke og målrettede at de vet hva det er verdt, avslutter Aarset Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.