*Nettavisen* Nyheter.

– Ballettsko i håndbagasjen

Søndag setter blant andre disse danserene seg på flyet i retning Ukraina og Donetsk. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

– Det blir sinnsykt mye øving og terping, men vi gleder oss skikkelig nå. Vi er så heldige som får denne sjansen, sier Oda Østrem (16).

Klikk på bildet for å forstørre.

Dansere fra DNBS/Cap à Pied.

GREFSEN/UKRAINA: – Fem av dagene skal disse jentene danse på scenen i operaen under den ukelange internasjonale festivalen “World festival of ballet stars” der nede. Blant publikum er den ukrainske presidentfruen. Det blir stort både for oss og danserne, sier Irene Aarset Johansen ved DNBS/Cap à Pied.

Hotellrom venter

Hun reiser nedover i dag, mens de ni danserne kommer på søndag.

– Det blir helt fantastisk. Når jeg kjenner etter, kjenner jeg lukten i gangene og følelsen av å være bak sceneteppet. Det er en helt unik stemning på operaen, sier Oda.

– Jeg er så glad for at vi får denne muligheten og det er spennende med utfordringer. Jeg tror også vi møter igjen noen av dem som danset sammen med oss i Bærum kulturhus i juni. Det blir hyggelig, sier Anne Marthe Christensen.

Tights og sko

Fem dansere av i alt ni møter undertegnede journalist før kveldens øvelse. De er tydelig spente, men har allerede kommet igang med pakkingen.

– Tights, drakter og sko står høyt på listen over ting som skal være med. Jeg tar heller med et par sko for mye, smiler Oda, og innrømmer at hun også har et ekstra par i håndbagasjen.

– Hvor kjedelig er det ikke hvis kofferten tilfeldigvis ikke kommer frem? Da har jeg sikret meg.

Time med stjernedanser

Cleo Ramstad (15), Line Engebretsen (15) og Ammal A. Haj (17) nikker samtykkende. De er enige om at det er best å være på den sikre siden.

– Nikolay Ziskaridze, som er stjernedanseren på Bolsjoi teatret, er blant dem som skal danse under festivalen. Våre elever skal selvsagt få trene sammen med ham, sier Aarset Johansen.

Men ferie, det er de alle enige om at det ikke kommer til å bli.

– Det blir nok ikke mye tid til å slappe av og bare nyte, men disse elevene er så flinke og målrettede at de vet hva det er verdt, avslutter Aarset Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.