– «Bandbussen» vår var en tanks

DEBUTPLATE: Etter fire år i støpeskjeen, foreligger debutalbumet til Wilfred. Fra venste: Alf Magne Hillestad (trommer), Jan Terje Sager (vokal, gitar) og Ingar Blix Aaeng (bass, vokal).

DEBUTPLATE: Etter fire år i støpeskjeen, foreligger debutalbumet til Wilfred. Fra venste: Alf Magne Hillestad (trommer), Jan Terje Sager (vokal, gitar) og Ingar Blix Aaeng (bass, vokal). Foto: FOTO: ODD INGE RAND.

Trioen Wilfred hadde sin første spillejobb i Afghanistan. Etter å ha kommet helskinnet derfra gikk de rett i studio.

GRÜNERLØKKA: Den noe spesielle oppladningen til et musikalsk samarbeid kom etter en forespørsel fra Forsvaret i 2007.

– Jeg ble spurt om å sette sammen et band, for å reise til Afghanistan i regi av Forsvaret. Vi var der i en uke, og spilte flere konserter. Allerede da hadde vi en del eget materiale, og da dette til og med fungerte godt i krigsrammede områder tenkte vi at det måtte funke i Norge også, smiler Jan Terje Sager om den noe spesielle bandturen for fire år siden.

Hjelm og vest

Å reise rundt i de forskjellige leirene og spille i Afghanistan var spesilt.

– «Bandbussen» vår var jo en tanks. Vi hadde skuddsikre vester og hjelmer på oss, men der de andre soldatene hadde et gevær mellom beina hadde jeg gitaren min, smiler Jan Terje.

Å gjøre konserter i krigsherjede områder styrket samholdet, og da trioen kom hjem var de fast bestemte på å gjøre mer med prosjektet som etterhvert fikk navnet Wilfred.

Lang prosess

– Vi startet å spille inn låter til dette albumet, noe vi har brukt lang tid på, forteller Jan Terje. Utfordringen til slutt har vært å få en rød tråd i produksjonen som er gjort i flere studioer over lengre tid.

– Vi har jobbet mye med miksingen for å få det helhetlig. Der har Alf Magne Hillestad gjort en kjempejobb, sier Jan Terje og Ingar om bandets trommeslager, som også har sitt eget studio.

Tysk kontrakt

Fire år etter trioen kom sammen foreligger altså debutplaten,utgitt på tysk selskap.

– Vi gjorde flere forsøk ovenfor norske plateselskaper uten å få napp, forteller trioen.

Til slutt skrev de kontrakt med tyske Ozella Music. Med det kommer Wilfred seg ut av landet også.

– Vi skal til Latvia og spille i sommer, blant annet, forteller Ingar.

Det blir også festivalbesøk på Sommerfesten i Giske og Telemarkshelten Festival på Rjukan. Så starter arbeidet med plate nummer to.

– En plate vi ikke skal bruke fire år på, lover de tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.