RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VENTER: Leder av bydelsutvalget, Karl P. Olsen (Ap), venter på første tog fra Romrike her på Stovner T-banestasjon.
VENTER: Leder av bydelsutvalget, Karl P. Olsen (Ap), venter på første tog fra Romrike her på Stovner T-banestasjon. Foto: Foto: Ivar Brynildsen

– Bane til Lillestrøm avgjørende for Oslo

T-bane til Romerike er et viktig mål for Ap i Bydel Stovner. Og for nabokommunen Skedsmo.

STOVNER: – Bilene fra Skedsmo, Nittedal og Lørenskog vil kvele trafikken om ikke kollektivtilbudet bygges ut fort, sier BU-leder Karl P. Olsen i Bydel Stovner.

Del på Facebook

Han sier det foreligger mange forslag til løsninger. Selv har han mest tro på en forlengelse av T-banen fra Ellingsrud til Rolvsrud og videre til Ahus. Kommer en slik løsning på plass, og med parkeringsplasser ved T-banestasjonene, så kan Oslo og Romerikes befolkning vokse som forventet, uten at alt stopper opp, sier Olsen.

Han er overbevist om at dette er en problemstilling som er alt for stor for Oslo og Akershus alene, selv om de to endelig har begynt å samarbeide om de store spørsmålene.

– Utfordringene knyttet til samferdsel i Oslo-regionen er av nasjonal betydning. Hvis trafikken i Groruddalen bryter sammen, så får det faktisk nasjonale konsekvenser, sier Olsen.

Felles utfordring

Ordføreren i Skedsmo kommune, Anita Orlund A) er enig med Olsen i hvor viktig det er med kollektive løsninger. Men hun ønsker seg en helt ny tverrforbindelse tvers over Groruddalen, med link til Ahus og så til Lillestrøm.

– Dette er fullt gjennomførbart, sier Orlund.

Som presiserer at det er fylkeskommunene som må sikre fremdrift her. Med hjelp fra staten. Hun er optimist i forhold til å finne løsninger, men alt handler om at alle må se nødvendigheten av endring.

Må bytte underveis

– Ikke minst må bilistene lære seg at de ikke kan kjøre helt til endestasjonen, men må bytte til buss eller tbane underveis, sier Anita Orlund.

Som opplever at sentrale politikere i Norge endelig er i ferd med å forstå at Oslo og Romerike henger sammen, og at noen av de største trafikkutfordringene i landet er akkurat her, sier Orlund.

Hun har samarbeidet godt med Bydel Stovner i andre saker, og mener bydelene i Groruddalen blir viktige samarbeidspartnere i arbediet med kollektivløsninger.

– Stovners utfordringer ligner til forveksling de vi har i Skedsmo, avslutter Anita Orlund.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere