RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bare riv hele Tøyen


FJERNES?: Flere beboere i Tøyen-området tar til orde for å rive gamle bygninger. Flere friområder og butikker står også høyt på ønskelista.
FJERNES?: Flere beboere i Tøyen-området tar til orde for å rive gamle bygninger. Flere friområder og butikker står også høyt på ønskelista. Foto: Arkivfoto
Pene bygg, fine parker, flere butikker og aktiviterer for barna. Det er beboernes ønske for Tøyen.

TØYEN: – Bare riv hele Tøyen og de svære blokkene, bortsett fra baker Karl P. Nordby-bygget, det har en fin gammel stil, sier Arnfinn Hushovd (31).Han bor selv på Tøyen, men mener området har stort behov for en oppgradering.

– Jeg liker godt at det er t-bane her, og det hadde vært kult å få til et Munch-området rundt den og plassen her. Jeg har guidet en del turister til å finne Munchmuseet, alt de ser er bare det lille huset og tror det er en liten brakke.

– De fleste tror Naturhistorisk Museum er selve Munchmuseet og blir veldig overasket når det er så lite, sier han.

Dødt område

Forrige uke arrangerte Høyre et møte der de ønsket å diskutere mulige løsninger for Tøyen-området. Det blir hilst særdeles velkommen av Arbeiderpartiet, som i en årrekke har hatt oppgradering av Tøyen som en viktig prioritering.

Nå tar også beboere i området til orde for en oppgradering av Tøyen.

– Jeg savner en bedre kaffesjappe. Hele området her er jo dødt. Folk er jo redde her, sier Arnfinn Hushovd, som også får støtte fra flere.

– Det burde vært litt bedre estetisk her, og litt mer friområder. De ungene som spiller ball her, de har bare en liten park, sier Adrian Cobascango (25).

– Det ligger mye søppel strødd rundt her. Ellers burde senteret her forbedres, butikkene flytter jo fra, og ting blir jo nedlagt. Det er tragisk, sier Runa Lund (38).

Vil ha Deli de Luca og Vita til Tøyen

Hun vil gjerne ha kjedene inn på Tøyen.

– Jeg savner litt vanlige ting, som en Deli de Luca og en Vita-butikk. Vi hadde en snobbete franchisebutikk her før, men det er jo ikke riktig klientell her for det, sier hun.

Karen Espejo (31) savner friområder for barn.

– Tøyen trenger renere og flere lekeplasser for barna, som er avstengt slik at ikke hunder kommer inn.

Også Salma Akbar (25) er opptatt av estetikken på Tøyen, og ber nordmenn se til utlandet.

– Tøyen burde få finere bygninger, for eksempel litt mer sånn som i USA – der er bygningene mye finere. Norge burde være litt mer opptatt av estetikken. Jeg har jo sett at det har begynt litt, men man burde rive det som er gammelt og fikse på fasaden på de andre.

Akbar savner også mer moro for de minste.

– Litt mer aktiviteter for barn, og fine parker. I Spania har de veldig fine rundkjøringer med fontener og blomster. Det hadde vært fint om man hadde fått til at det så litt fint ut her også, sier hun.

LES MER OM TØYEN:

Lommelyktmarsj for en lysere bydel

Lambda er det beste for Munch

KOMMENTAR: «Beboerne må bli Munchs avgjørende lodd»

Lambda eller ikke Lambda? Her er argumentene for og mot!

Ap: Lover at Tøyen skal skinne

HVORDAN SKAL OSLO UTVIKLES? SE HVA PARTIENE LOVER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere