*Nettavisen* Nyheter.

– Barna er mye viktigere enn butikk!

UNØDVENDIG: – Nå er det på tide at lokaldemokratiet og beboerne blir hørt. Si nei til butikk her, oppfordrer Marianne Borgen (SV) sine kollegaer i bystyret. Foto: Foto: Nina S. Olsen

– Man bør overhodet ikke eksperimentere med barns trygghet! Jeg er overbevist om at ny butikk i Bølerlia vil gi mer trafikk og gjøre det farligere for barna i området, sier Marianne Borgen (SV).

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIL BELIGGENHET: Borgen mener det er helt feil å åpne en ny butikk midt mellom en skole og to barnehager. Foto: Foto: Nina S. Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

INHABIL: Jøran Kallmyr (Frp) lovet i sin tid i byutviklingskomiteen nøklevannselever å gå imot butikk. Nå er han inhabil, og hva de andre i Frps bystyregruppe bestemmer seg for kan bli avgjørende. Foto: Arkivfoto: Nina S. Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

TRANGT: Marianne Borgen mener Bølerlia er trafikkbelastet nok som det er, og at en ny butikk innerst i veien er unødvendig. Foto: Arkivfoto: Nina S. Olsen

BØLER: SVs gruppeleder i bystyret, Marianne Borgen, er overrasket over at byrådet nok en gang har sagt ja til butikk i parkeringshuset i Bølerlia 73.

– Det er uforståelig at byrådet har kommet tilbake med en sak som til de grader strider mot bydelsutvalgets og beboernes ønsker, sier Borgen.

– Det er demokratisk underlig at man ikke lytter til dem, og slik vi tolker den nye saken er det nesten verre enn før, sier Borgen.

Parkeringshuset, som ønskes omregulert for å åpne Kiwi i førsteetasje, ligger midt mellom Nøklevann skole og to barnehager.

Borgen håper byutviklingskomiteen setter barna foran butikk når de behandler saken onsdag 22. januar.

LES OGSÅ: Mener lokaldemokratiet blir overkjørt på Bøler

I bystyret i februar

Striden om parkeringshuset har pågått i flere år, og reguleringssaken for Bølerlia 73 har vært på rundgang i det politiske systemet.

Nå skal byutviklingskomiteen komme med en innstilling til bystyret, som etter all sannsynlighet avgjør saken på sitt møte 5. februar.

– Dette er et eksempel på en strid hvor høyrebyrådet bruker store ord om tilrettelegging for trygge skoleveier en dag, og så gjør det stikk motsatte en annen dag. Hvis bystyreflertallet også åpner for butikk vil det forverre en allerede farlig trafikksituasjon, sier Borgen.

Her kan du lese sakspapirene til reguleringssaken for Bølerlia 73 (ekstern lenke)

Unødvendig med butikk

– Vi må gjøre alt vi kan for å stoppe butikken. Skal den lønne seg må den også basere seg på at folk handler med bil, og trafikktiltakene er ikke tilstrekkelige. Bilene kjører på fortauet allerede nå, og det viktigste er at barna kan gå trygt i nærmiljøet sitt, sier Borgen.

Hun ferdes jevnlig i Bølerlia, både med bil og sykkel, og kjenner trafikkforholdene godt.

– Dette er inngangen til Østmarka, og trafikkbelastningen er stor nok. Vi kan godt diskutere hva parkeringshuset skal brukes til, det er kommet mange forslag, men først og fremst må vi mobilisere mot butikk, sier Borgen.

Hun mener det nå er på tide at beboerne blir hørt.

– De har vært så tydelige. Det er ikke behov for ny butikk, og de vil ikke ha ny butikk. Da er det unødvendig å si ja!

LES OGSÅ: Bølerbeboere på frierferd i Rådhuset

Frir til fornuften

I Østensjø bydelsutvalg er det tverrpolitisk enighet om at de ikke vil ha butikk i Bølerlia 73, men byrådet sier altså ja. I bystyret kan Frps stemmer avgjøre den mangeårige striden.

– Jeg håper alle i bystyret tenker seg godt om, og ser hvilke konsekvenser dette vedtaket kan gi. Det er så gode argumenter mot butikk, og jeg frir til de som ønsker barnas beste, sier Borgen.

– Ap har tidligere signalisert at de er mot butikk, og jeg håper de andre partiene også setter barna først. Erfaringen er dessverre at KrF og Venstre følger høyrebyrådet, men man kan jo håpe at de besinner seg. Hvis ikke står det på Frp i denne saken. Får vi med oss Frp kan vi klare å stoppe butikken, sier Borgen.

LES OGSÅ: Ap-politiker kjemper mot ny butikk i Bølerlia

Frp behandler saken mandag kveld

Mandag 20. januar på kvelden skal bystyregruppen til FrP møtes, og blant annet diskutere reguleringssaken for Bølerlia 73.

Gruppeleder Carl I. Hagen sier til Nordstrands Blad at han kjenner til saken, men at han ikke ønsker å uttale seg om denne før gruppemøtet.

– Jeg vil ikke si noe om Bølerlia før gruppemøtet, og etterpå vil jeg forsvare det gruppemøtet bestemmer, uansett hva det blir, sier Hagen.

– Vi skal gå grundig inn i saken, og også ha et møte med en gruppe som er mot butikk, sier Hagen.

LES OGSÅ: - Ny butikk i Bølerlia vil gi trafikkaos

Kallmyr inhabil

Jøran Kallmyr i Frps bystyregruppe ledet byutviklingskomiteen sist reguleringssaken var til behandling der.

I 2012 uttalte Kallmyr at han for første gang i sitt liv ville gå imot en utbygger, og altså støtte nærmiljøet.

I etterkant har Kallmyr imidlertid gått ut av byutviklingskomiteen, og han er i dag inhabil i saken.

– Jeg jobber i et advokatfirma som har hatt utbygger som kunde lenge før jeg begynte. Det blir derfor feil av meg å uttale meg om dette nå. Jeg kommer ikke til å behandle saken verken i bystyret eller internt i Frp, sier Kallmyr.

FLERE SAKER OM BØLER:

Nå blir det vinmonopol på Bøler

Pompel og Pilt gikk på Nøklevann skole

Bø for Bøler senter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag