*Nettavisen* Nyheter.

– Barna må ta regningen til byrådet

Oslo kan ikke fortsette å kutte, mener SV, som nå krever at byen innfører eiendomsskatt for å bøte på stram kommuneøkonomi.

OSLO: – Det er mye kutt. Bydelene kuttes ytterligere, enda vi har en befolkningsvekst på 14.000 i året. Det er i bydelene at disse skal hente mange av tjenestene sine, sier Marianne Borgen (SV).

Onsdag la byrådet fram sitt forslag til budsjett for 2014. Budsjettet legger opp til moderate kutt i driftsbudsjettet, samtidig som investeringen øker kraftig. Dette er i følge byrådet for å møte en sterk befolkningsvekst.

Tamt, mener opposisjonen, som mener det er de svakeste som må ta regningen, når de borgerlige ikke vil øke skatteinngangen.

– Det er barna som må ta regninga, sier Borgen (SV).

Hun ber byrådet undersøke muligheten for å øke inntektene til Oslo, og mener eiendomsskatt er løsningen.

– Jeg er ikke overrakset over budsjettet, for mange av kuttene er varslet. Men jeg er skuffet over at det ikke bevilges mer til drift av skoler og barnehager. Byrådet må se på muligheter for økte inntekter, sier hun.

– På hvilken måte?

– Byrådet foreslår å øke låneopptaket ekstremt i årene som kommer, men man er ikke villig til å se på inntekstmulighetene eiendomsskatt gir, sier Borgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.