RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola Ringsaker, Grefsen.
Ola Ringsaker, Grefsen. Foto: ARKIVFOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Barnas sikkerhet er viktigst

– For oss som foreldre er det det som skjer utenfor skoleportene like viktig som det som er på innsiden, sier Grefsen FAU-leder Ola Ringsaker.

GREFSEN: – Det bør ikke være slik at en relativt ressurssterk foreldregruppe skal avgjøre hvilke tiltak som gjøres for å sikre skoleveiene. Dette bør ligge inne i skolebohovsplanen både når nye skoler bygges og når eksisterende skoler utvides, sier Ringsaker.

FAU-lederen ønsker derfor forslaget fra Venstre velkommen. Grefsen skole er selv midt i en prosess der skoleveiene skal sikres. Skolen fikk for to år siden innvilget midler til fysiske skolveitiltak. Og endelig er det i ferd med å skje noe. Før sommeren samles en prosjektgruppe bestående av skoleledelsen, FAU, utdanningsmyndighetene i Oslo og Bymiljøetaten divisjon samferdsel for å jobbe frem forslag til tiltak.

– For Grefsen FAU er det viktig at tiltakene blir så altomfattende som mulig. Det er viktig med tanke på at Grefsen skole skal få dobbelt så mange elever som i dag. Den skal midlertidig flyttes til Engebråten i byggeperioden, og senere overta deler av inntaksområdet til Disen skole. Det betyr for eksempel at mange foreldre bekymrer seg for kryssing av Grefsenveien. Vi må også se på situasjonen i Bråtenalleen, og på hvilke effekt den vedtatte stengingen av Kapellveien vil ha for trafikksikkerheten i tilstøtende veier, sier Ringsaker.

Han mener Grefsen generelt er heldigere stilt trafikksikkerhetsmessig enn mange andres koler i byen.

– Det er bare å se på hvor skolene ligger. Men når det er sagt har Grefsen utfordringer det er viktig å ta tak i, med tanke på barnas sikkerhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere