RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Beinet stod rett ut fra låret


PÅ BEDRINGENS VEI: Ulykken der 15 år gamle Gard Ulvli Nordal fra Nordstrand i høy hastighet kolliderte med en annen gutt som satt i henget, kunne gått galt. Han tar selvkritikk for egen fart, men håper at folk ikke sitter i hengene i fremtiden.
PÅ BEDRINGENS VEI: Ulykken der 15 år gamle Gard Ulvli Nordal fra Nordstrand i høy hastighet kolliderte med en annen gutt som satt i henget, kunne gått galt. Han tar selvkritikk for egen fart, men håper at folk ikke sitter i hengene i fremtiden. Foto: Foto: Privat
Skiulykken på Trysil skisenter i årets nyttårshelg kunne fått fatale følger. Men nå er Gard Ulvli Nordal (15) snart tilbake på skolebenken igjen, tross knekte lårbein.

NORDSTRAND: – Jeg fikk en sånn sakte film-følelse og husker at jeg prøvde å reise meg etter fallet, men det var umulig. Beinet stakk rett ut på det ene låret… Det skal jo nesten ikke gå an å brekke begge lårbeina, sier han om det som skjedde.

– Men jeg skjønte ikke alvoret før skipatruljen kom og spurte hvordan jeg hadde det, legger han til.

Åtte bolter og to stenger

Alt skjedde veldig fort den dramatiske dagen i nyttårshelgen. Sekundene etter ulykken fant sted klokken 14.50 til han ble fraktet ned i båre, hentet av ambulansehelikopter, og brakt til Ullevål, gikk i rekordfart.

LES OGSÅ: – Slikt må man regne med

Der ventet en syv timer lang operasjon for å lappe sammen lårbeina, hvor åtte bolter og to stålstenger – ett i hvert bein – ble operert inn. Arrene er synlige, men ikke skjemmende.

– Hjelpen var bra fra første sekund. Heldigvis så en alpinist som tilfeldigvis var lege det som skjedde, og han var på stedet umiddelbart, og tok mye av kontrollen, forteller han, om det han egentlig stort sett har blitt gjenfortalt fra andre i ettertid.

Selv var han mer eller mindre bevisst hele tiden, mens den andre gutten han traff, var stille og bevisstløs. Gard har hatt tanker i ettertid på hvor ille det kunne ha gått.

– Heldigvis kom han seg raskt til hektene igjen på sykehuset, sier han.

Klarsignal på belastning

Forrige mandag fikk unggutten klarsignal til å starte med belastningsøvelser på beina igjen. Siden da har det gått veldig raskt oppover.


REHABILITERT: Det var lenge kritisk for Gard, men etter syv ukers opphold på Cato Senteret kan han nå gå igjen. Foto: Linn Husby

– Nå sier de at det er 100 prosent sjanse for at jeg blir 90 prosent bra, sier han med et smil.

Og da er det ikke noe tvil hvor han har tenkt seg igjen neste vinter:

– Da blir det rett opp i bakken igjen! Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg dratt rett opp igjen nå, men det får jeg ikke lov til. Og så må jeg vel stå over fotballsesongen i år, sier han betenkt.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere