RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Beklagelig at folk vil snike til seg penger


En av våre lesere tok i forrige uke bilde av to falske bøssebærere som var i aksjon på Bryn. Foto: Privat
En av våre lesere tok i forrige uke bilde av to falske bøssebærere som var i aksjon på Bryn. Foto: Privat Foto: Privat
Etter en rekke tilfeller med falske bøssebærere oppfordrer Redd Barna folk som vil gi penger til å sjekke bøssene og legitimasjonen nøye.

OSLO: Den siste tiden har mange blott oppsøkt av falske bøssebærere som samler inn penger til «Barn i nød». Politiet advarer mot å gi penger og nå gjør Redd Barna det samme.

– Vi er klar over at det har skjedd og synes det er svært beklagelig, sier Roger Pedersen som er seksjonsleder i Redd Barna.

Ikke gi hvis du er i tvil

– Det som er viktig for folk som vil gi penger er å sjekke logo og legitimasjon nøye. Er man i tvil bør man ikke legge penger på bøssa, men heller ta direkte kontakt med Redd Barna eller andre organisasjoner som man vil gi penger til, sier han.

– Sniker til seg penger

Roger Pedersen forteller at Redd Barna har fått få henvendelser om saken, og han vil ikke spekulere i om de falske bøssebærerne er organiserte.

– Det vil jeg ikke spekulere i, og det er lite vi kan gjøre med disse som prøver å snike til seg penger fra veldedig arbeid og det er beklagelig at noen ønsker å gjøre dette, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere