– Beskjedne kutt som vi skal klare

NØDVENDIG: BU-leder Arve Edvardsen mener de foreslåtte kuttene er nødvendig og er noe bydelen skal håndtere godt.

NØDVENDIG: BU-leder Arve Edvardsen mener de foreslåtte kuttene er nødvendig og er noe bydelen skal håndtere godt. Foto: FOTO: AINA MOBERG

BU-leder Arve Edvardsen (H) mener bydelen skal klare de foreslåtte kuttene på en grei måte.

NORDSTRAND: Bydel Nordstrand står overfor betydelige budsjettkutt for neste år. Rammetildelingen reduseres med 1,3 prosent (ca. 18,7 millioner). I tillegg får bydelen kompensert mindre enn utgiftene de har i forbindelse med befolkningsveksten.Leder av bydelsutvalget, Arve Edvardsen, mener det er viktig å forholde seg til byrådets budsjettvedtak og tilpasse driften deretter.

– Dette er en så vidt beskjedne tall at bydelsutvalget i nært samarbeid med bydelsdirektøren vil håndtere denne ekstra utfordringen på en god måte. Jeg vil gjerne understreke at utgangspunktet må være å få til dette uten at tjenesteytingen skal svekkes, sier Edvardsen.

Bakgrunnen for byrådets behov for å kutte bydelens budsjetter er den enorme befolkningsveksten i Oslo. Dette øker behovet for investeringer i skoler og annen infrastruktur. I tillegg øker pensjonskostnadene.

– For å møte denne situasjonen har det vært nødvendig med innstramminger i form av mindre rammereduksjoner, for å skape rom til å kunne prioritere nødvendige investeringer og viktige tiltak i driftsbudsjettet, sier Edvardsen.

Les også: Dette mener BU-lederne og bydelsdirektørene i Søndre Nordstrand og Østensjø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.