RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NØDVENDIG: BU-leder Arve Edvardsen mener de foreslåtte kuttene er nødvendig og er noe bydelen skal håndtere godt.
NØDVENDIG: BU-leder Arve Edvardsen mener de foreslåtte kuttene er nødvendig og er noe bydelen skal håndtere godt. Foto: FOTO: AINA MOBERG

– Beskjedne kutt som vi skal klare

BU-leder Arve Edvardsen (H) mener bydelen skal klare de foreslåtte kuttene på en grei måte.

NORDSTRAND: Bydel Nordstrand står overfor betydelige budsjettkutt for neste år. Rammetildelingen reduseres med 1,3 prosent (ca. 18,7 millioner). I tillegg får bydelen kompensert mindre enn utgiftene de har i forbindelse med befolkningsveksten.Leder av bydelsutvalget, Arve Edvardsen, mener det er viktig å forholde seg til byrådets budsjettvedtak og tilpasse driften deretter.

– Dette er en så vidt beskjedne tall at bydelsutvalget i nært samarbeid med bydelsdirektøren vil håndtere denne ekstra utfordringen på en god måte. Jeg vil gjerne understreke at utgangspunktet må være å få til dette uten at tjenesteytingen skal svekkes, sier Edvardsen.

Bakgrunnen for byrådets behov for å kutte bydelens budsjetter er den enorme befolkningsveksten i Oslo. Dette øker behovet for investeringer i skoler og annen infrastruktur. I tillegg øker pensjonskostnadene.

– For å møte denne situasjonen har det vært nødvendig med innstramminger i form av mindre rammereduksjoner, for å skape rom til å kunne prioritere nødvendige investeringer og viktige tiltak i driftsbudsjettet, sier Edvardsen.

Les også: Dette mener BU-lederne og bydelsdirektørene i Søndre Nordstrand og Østensjø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere