*Nettavisen* Nyheter.

– Beste sykkelnyheten på lenge

Marianne Borgen Foto: Arkivfoto

Marianne Borgens forslag om sykkelregnskap i Oslo ble, som spådd, enstemmig vedtatt i Oslo bystyre sist onsdag.

OSLO: – Enstemmig vedtatt og stor begeistring, skriver Marianne Borgen (SV) i en tekstmelding til dittOslo.no.

DittOslo.no har tidligere skrevet om sykkelregnskapet som blant annet skal måle hvor mange som sykler, syklistenes opplevelse av trygghet, hvor det ryddes vekk snø om vinteren og utbyggingen av sykkelveinettet.

Dette skal gjøres for å få en fortgang i utviklingen av sykkelbyen Oslo, ved at man har en oversikt over problemene med sykling i hovedstaden. Regnskapet vil brukes som et verktøy for politikere og planleggere som skal utvikle sykkelbyen.

Iverksettes så fort som mulig

– Det som skjer nå er at Elvestuen har fått en masjordre om å starte dette så fort som mulig, og har fortalt at om et par måneder er en nasjonal mal for hele landet klar. Så skal han se på den og komme tilbake med et vedtak, forteller hun.

– Dette skal skje så fort som mulig og i løpet av 2013.

LES OGSÅ: Brøyter ikke sykkelveiene i år heller

Oversikten har manglet

Torstein Bremset i Syklistenes Landsforening er fornøyd med at regnskapet er vedtatt. Syklistenes Landsforbund har ønsket seg et slikt regnskap slik at sykkelsituasjonen blir mer oversiktelig og dermed lettere å forbedre.

– Det at Oslo skal få eget sykkelregnskap er den beste sykkelnyheten på lenge, sier han.

– Grunnen til at dette er viktig, er at det fram til nå har vært svært uoversiktlig hva som faktisk har blitt gjort fra år til år, ikke minst hva som ikke er gjort i forhold til vedtatte planer. Kommunen har gjort litt og Vegvesenet har gjort litt, men samlet sett er det i realiteten gjort mye, mye mindre enn det for eksempel politikerne har trodd. Oversikten har til nå rett og slett manglet.

– Det at dette nå ikke blir så tåkelagt lenger, gjør at det blir enklere for politkerne å ha kvalifiserte meninger om hva som bør gjøres, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.