– Betyr alt for meg

Leder av Fattighuset Johanna Engen elsker å være frivillig. – Det gir meg mening, sier hun til Østkantavisa.

Leder av Fattighuset Johanna Engen elsker å være frivillig. – Det gir meg mening, sier hun til Østkantavisa. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Hverdagen til Johanna Engen består av å hjelpe andre mennesker, og nå er den samfunnsengasjerte lederen av Fattighuset nominert til årets frivillighetspris.

TØYEN: – Folk har kunnet forselå kandidater på nettet, og da var det visst en del folk som hadde nevnt mitt navn. Så har velferdsstaten i Oslo kommune ringt rundt og forhørt seg om meg, og det ble da bestemt at jeg var Oslos kandidat, sier en stolt leder av Fattighuset, Johanna Engen.

Kåres på TV2

Hvert år, rundt den internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember, deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg.

Prisen arrangeres av Frivillighet Norge, og deles ut direkte på TV2 God Morgen Norge. Og i år blir det kanskje Johanna som får denne utmerkelsen.

Formidabel innsats

– Jeg er veldig stolt og ydmyk. Denne nominasjonen og en eventuell pris tar jeg imot på vegne av alle de frivillige på fattighuset som gjør en formidabel innsats for folk som trenger hjelp. Der hvor den offentlige hjelpen ikke er tilstrekkelig kan man komme til oss på Fattighuset og få både mat, klær, legehjelp, men også sosialt samvær og hygge, sier Engen.

Human rings

Da Østkantavisa møter Johanna står hun på Tøyen og deler ut flyers for en aksjon som skal holdes førstkommende fredag 19 november.

– Klokken tolv på fredag skal vi lage en menneskering rundt Stortinget! Det blir den første i sitt slag, og vil også skje i alle hovedsteder i Europa på samme tid. For eksempel i Brûssel der skal de slå ring rundt EU-parlamentet, sier Engen og smiler.

Aksjonen er for å gi beskjed til verden at nok er nok, og for å vise solidaritet med de 84 millioner menneskene som er fattige i Europa. Alle som vil kan være med og Johanna som også er initiativtakeren til hele aksjonen oppfordrer til deltakelse.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag