*Nettavisen* Nyheter.

– Billigere å åpne bassengene

  Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

– Å bygge nytt blir dyrt - det er mye mer kostnadsbesparende å åpne noen av de andre bassengene for publikum, mener byråd for miljø- og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp).

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil åpne: Byråd for miljø- og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp), vil heller åpne flere bad for alle, enn å bygge nytt. Arkivfoto

NORDRE AKER: I Plan for idrett og friluftsliv i Oslo 2009 – 2012 – er nedfelt behovet for et nytt svømmeanlegg i Nordre Aker. Det er rundt to år siden planen ble utarbeidet, men foreløpig ser det ut til at det kan bli lenge til noe nytt svømmeanlegg i Nordre Aker eventuelt kommer på plass.

LES OGSÅ: Krever flere svømmeanlegg

Noen utredning er foreløpig ikke igangsatt av byrådet, og miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) mener uansett det blir for dyrt å bygge nytt.

Åpner for alle

– Av byens mange svømmeanlegg, er bare 13 åpne for publikum - utenom skoletiden. Vi utreder nå muligheten for å få åpnet flere for alle, og legger frem for bystyret forslag om hvem vi mener bør åpne i løpet av høsten. Å etablere et nytt svømmeanlegg har en pris på rundt 70 millioner, og det vil jo da eventuelt bli mye mer kostnadsbesparende å få åpnet noen av de eksisterende anleggene for publikum, sier Kallmyr (frp), som likevel ikke synes det er bortkastet tid at Nordre Aker nå selv plukker frem tomter som kan være mulige eiendommer for eventuelt nytt badeanlegg.

Basseng i bystyret

– Debatten om svømmeanlegg i Oslo – nye eller eksisterende - skal jo likevel opp til diskusjon og vedtak i bystyret, og eventuelle innspill fra Nordre Aker vil jo bli tatt med i vurderingene, sier Kallmyr, som likevel mener at noe allerede er gjort for å bedre svømmeanleggsituasjonen i Nordre Aker

– Vi er i dialog med Sogn Bad om utvidede åpningstider, som kan bidra til at i hvert fall flere får tilgang til bassenget. Når det er sagt så er det andre bydeler i Oslo som har enda mindre tilgang til basseng enn det Nordre Aker-beboere har!

Bydelen nedsetter arbeidsgruppe

Bydelen bryr seg ikke om at byråden er lunken til nytt svømmeanlegg i Nordre Aker.

– Heldigvis er det ikke Jøran Kallmyr som avgjør dette, sier May-Brith Døssland (V), kultur- og oppvekstkomitelederen som lanserte «svømmedrømmen» i Nordre Aker for snart tre år siden.

Hun viser til at byrådets «Plan for idrett og friluftsliv i Oslo 2009-2012» bekrefter at det er behov for et svømmeanlegg i Nordre Aker.

LES OGSÅ: - Stå på for svømmedrøm

– At byråden vil åpne eksisterende anlegg er vel og bra. Men det knyttet stor usikkerhet til Sogn bad. Vi vet ennå ikke hva som skjer når Sogn vgs. flytter. For en bydel med 46.000 innbyggere er behovet for gode svømmetilbud enormt stort, sier Døssland.

Bydelsutvalget i Nordre Aker vedtok i forrige uke å nedsette en arbeidsgruppe som kan se på mulige plasseringer for et slikt anlegg, eller et badeland, i bydelen. Døssland inviterer nå befolkningen til å komme med tips til hvor det kan ligge.

LES OGSÅ : Svømmehall til Teknisk museum?

– Vi ser at andre bydelen får det til – både Rommen og Røa har kommet lenger enn oss – så nå er det på tide at også vi i Nordre Aker får det til også. Det er uholdbart at barna i vår bydel kun får ti timer svømmeopplæring på 4. trinn i løpet av hele grunnskolen. Sommerens tragiske drukningsulykke på Grorud har satt fokus på situasjonen og fått også skolebyråd Ødegaard (H) til å snakke om økt svømmeopplæring i skolen. Det gir håp om at noe endelig vil skje. I tillegg trenger svømmeklubber tilgang til haller, og både spesielle grupper og vanlige folk fortjener et mye bedre tilbud enn i dag.

DEBATT: Svømmehall i Nordre Aker hvis Oslo tar sjansen? og Ny svømmehall i bydel Nordre Aker - et skritt nærmere?

HVA MENER DU? SKRIV DIN KOMMENTAR NEDENFOR!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.