– Bjørndal må få en alternativ adkomst

Gjentatte ganger har det blitt ivret for å få en alternativ adkomst til Bjørndal. Kan det fremtidige Åslandkrysset bli løsningen?

Gjentatte ganger har det blitt ivret for å få en alternativ adkomst til Bjørndal. Kan det fremtidige Åslandkrysset bli løsningen? Foto: FOTO: Arne Vidar Jenssen

Nordstrands Blad har mange ganger skrevet om hendinger som har ført til at Slimeveien har blitt stengt for folk på Bjørndal. Nå forlanges det en alternativ adkomst.

Bjørndal/Åsland: Allerede dengang Bjørndal ble etablert som boligområde, ble det påpekt hvor lite gunstig og farlig det er å ha bare en vei inn og ut.

Sperres Slimeveien, er Bjørndal avstengt fra omverdenen.

Dette har blitt bevist flere ganger - også den vinteren både med at buss har satt seg fast på tvers av veien ovenfor Bjørnholt skole og da det forrige uke var en trafikkulykke ved den nye Rema 1000-butikken.

LES SAKER OM DETTE:

Leddbuss isolerte Bjørndal

Sperret Slimeveien

På siste BU-møte tok John Bjørnøy (V) opp saken igjen. Han minnet om at bydelens miljø- og tekniske komité før jul ba om at det skulle forberedes en sak om alternativ adkomst.

Det Bjørnøy og mange andre som bor på Bjørndal er redde for, er at det kombinert med en sperring av Slimeveien f.eks. blir en brann eller noen kommer alvorlig til skade eller blir syke.

Da kan ikke redningsmannskaper komme fram.

Lokalpolitikerne har nå uttalt seg om planer for utbygging av Gjersrud/Stensrud. I den forbindelse har de sett på Åslandkrysset og lurer på om dette kan utvides på et vis slik at Bjørndal kan knyttes på her.

– Når jeg i tillegg nå ber om en definert sak på ny Bjørndal-vei, er det for at den skal få fokus og ikke bli borte i den store Gjersrud/Stensrud-saken som forøvrig ligger et godt stykke frem i tid, sier Bjørnøy.

– Bjørndal må få en ny adkomst snarest, og dette må vi klart fortelle, sier lokalpolitikeren.

LES OGSÅ: – Gambling å ta bussen fra Bjørndal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.