*Nettavisen* Nyheter.

– Bli med i orkesteret!

Vil bli flere: Mange flinke strykere i Bestum strykerorkester ønsker enda flere medlemmer. Foto: foto: Privat

Bestum strykerorkester feirer 60-årsjubileum med tur til Italia. Nå søker orkesteret flere unge cellister og fiolinister.

BESTUM: – Bli med i orkesteret! Da har du en hobby resten av livet. Det er morsomt å lære nye stykker hele tiden. Noen i orkesteret er gode til å vibrere, noen er gode til rytme, mens andre er gode til å spille riktig. Det er morsomt å høre hvordan alt dette blir til sammen, forteller Isak Vogt på ti år fra Skøyen.

Han har spilt i Bestums hovedorkester siden han var seks år. I høstferien feirer orkesteret 60 år. Da reiser alle de unge orkesterstrykerne på konsertturne til Italia.

– Jeg gleder meg til Italia-turen. Da skal vi spille for italienere, ler tiåringen.

Vanligvis er det flere års ventetid for å bli med i Bestum strykerorkester. Nå er det ledige plasser, både i hovedorkesteret for de mest erfarne strykerne, i juniororkesteret for de litt yngre og i aspirantorkesteret for de helt yngste. Orkesteret tilbyr også privat undervisning med vaskeekte musikklærere fra kulturskolen i Oslo.

– Vi ønsker spesielt cellister velkommen, men har også ledige plasser for fiolinister, forteller dirigent Kristin Sæther, som lover et spennende orkesterår med musikalsk spennvidde med alt fra «Pirates of the Caribbean», til bluegrass og gode klassikere som Vivaldi og Händel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.