RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bli med og tren, da vel!


STERK SOM EN HEST: Willy har ingen problemer med å holde planken i vel og godt over 2 minutter. Nå håper han 60 pluss kan få enda flere medlemmer i Oslo.
STERK SOM EN HEST: Willy har ingen problemer med å holde planken i vel og godt over 2 minutter. Nå håper han 60 pluss kan få enda flere medlemmer i Oslo. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen
At Willy neste år blir 80 år ser han ut til å ha glemt da han spretter opp på bordet ved Ekebergsletta for å ta "planken". For sprekingen fra Opsal er 60pluss en livsstil som trener hodet like mye som kroppen.

EKEBERG: Like ved Ekeberghallen møter vi Willy (79), Grete (67) og Bjørg (71), tre spreke eldre som har fått smaken på livet som treningsnytere.

– Ryggen min har aldri vært så bra som den er nå, sier Bjørg og smiler.

Grete nikker samtykkende og legger til.

– Ja, jeg har slitt med revmatiske plager en lang tid, men vinteren som nå er over har vært min beste noensinne, forteller hun.

Helt fantastisk

Felles for de tre er at de alle trener gjennom prosjektet som har fått navnet 60pluss. Det hele startet for ti år siden, da Oslo kommune bevilget midler til Oslo idrettskrets, noe som var starten på det de tre beskriver som helt fantastisk.

– Alt for mange eldre sitter hjemme i huset sitt alene og sturer, noe som går like mye utover den mentale helse som den fysiske, sier Willy.

Bjørg og Grete kjente ikke hverandre før de begynte å trene med 60pluss og fant da ut at de bor like i nærheten av hverandre.

– Det er et veldig sosialt tilbud. Vi sørger alltid for å samles etter trening for en hyggelig samtale, sier Bjørg.

To på 90 år i gruppa

Selv om det heter 60 pluss er det mange som er mye eldre en så. I Willy sin gruppe er snittalderen cirka 80 år.

– Vi har også to på 90 år, forteller han.

Blant aktivitetene er styrketrening, fotball, yoga, og turer i skog og mark.

– Vi skal også begynne med vanngymnastikk på Linnerud Bad/ Møllergata skole og minigolf på Torshov, og kanskje  vi til og med får til zumba, sier prosjektleder for 60pluss, Eva Cecilie Simensen.

Det har vært lite reklamering for tilbudet, her er det jungeltelgrafen som gjelder.

Få mannfolka med

Antall medlemmer har økt betraktelig de seneste årene, og derfor har vi også utvidet tilbudet vårt. 60 pluss operer nå i 12 av 15 bydeler i Oslo.

– Mange eldre har en høyere terskel for å oppsøke slike tilbud, så derfor er det viktig at vi hjelper dem å ta det steget, sier Willy.

Han mener at kvinner er mye lettere å rekruttere enn menn, og håper nå at mannfolka også vil være mer med.

– Denne type sosial trening øker endorfiner og gir deg samtidig et solid nettverk, men viktigst av alt; det er for ALLE over 60 år, understreker han.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere