*Nettavisen* Nyheter.

– Blir kvalm hver dag

Nordstrands Blad får stadig nye meldinger om søppelkasser som flyter over. Mange er oppgitte og sinte.

HOLMLIA: Friluftsetaten har fjernet en rekke søppelkasser langs gangveier rundt om i byen. Andre kasser lar de stå, men uten å tømme dem. Publikum forstår ikke hva kommunen tenker på.

Grisete og usunt

Per Lund på Holmlia er en av dem som nå rister på hodet over kommunens nye praksis.

– Jeg går daglig tur langs gangveien fra Holmlia senter til Åsbråten. På parkeringsplassen ved svømmehallen står det en søppelkasse. Den er ikke tømt på over fire uker, sier en oppgitt Per Lund. Han synes det er ille å se mengden av hundeposer, snacksrester, matpapir og annet avfall vokse og vokse.

– Hver dag er det merker her etter fugler som har hatt fest på søppelet. Kanskje er det også rotter som finner mat her. Jeg synes det er tragisk, sier Lund.

Savner tømming

– Før hadde kommunen rutiner og sørget for tømming her en gang i uken. Nå har de altså sluttet å tømme denne kassen. I tillegg har de fjernet andre søppelkasser i området. Resultatet er svært lite hygienisk. Jeg skjønner ikke logikken. Her har vi vært med på å arrangere kampanjer for skoleungdom i området. Målet var å få dem til å kaste søppelet i søppelkasser og ikke kaste det fra seg på bakken. Nå bidrar kommunen til mer griseri enn noen gang, mener Lund.

Opp i borettslaget

Per Lund sitter i styret i Dyretråkket borettslag. Han forteller at borettslaget har hatt et samarbeid med Rosenholm skole om søppelfjerning. Elevene skulle kaste søppelet sitt i en dunk som nå er borte.

– Jeg tar opp søppelsituasjonen i neste styremøte i borettslaget. Dette er uholdbart, sier Per Lund som sier han blir kvalm hver eneste dag han går forbi skjærenes festplass.

Hvordan kommunen kan tillate slikt griseri nær to skoler og 100 meter fra nærmeste bolig er for ham en gåte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.