– Boikott Rockefeller

Bjørnar Moxnes (R) mener Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee opptrer useriøst når de nekter de ansatte tariffavtale. Nå oppfordrer han til boikott av de to scenene.

Bjørnar Moxnes (R) mener Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee opptrer useriøst når de nekter de ansatte tariffavtale. Nå oppfordrer han til boikott av de to scenene. Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Bjørnar Moxnes (R) oppfordrer til å boikotte Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee inntil de ansatte får tariffavtale.

OSLO: – Jeg hadde faktisk tenkt å kjøpe konsertbilletter til Kråkesølv, som spiller på Rockefeller i januar, men nå blir det heller teaterbilletter, sier Bjørnar Moxnes (R).

Etter at det torsdag ble kjent at de ansatte ved Rockefeller og John Dee går ut i streik, som følge av manglende tariffavtale, oppfordrer Moxnes til å boikotte de to scenene.

– Jeg vil oppfordre folk til å styre unna konserter på disse scenene, sier han.

– Det er ikke et litt vel drastisk tiltak?

– Nei, jeg synes det drastiske i denne saken er at de ansatte blir nektet noe som grunnleggende som en tariffavtale. Det sikrer ryddige og ordnede arbeidsforhold, sier Moxnes.

LES OGSÅ: Rockefeller og John Dee til streik

– Useriøst

Rødt-politikeren er skeptisk til de eksisterende forholdende for de ansatte på de tre scenene, og mener det er synd at en så stor aktør opererer på en måte som han karakteriserer som useriøs.

– Jeg er veldig glad i Rockefeller, det er et veldig bra konsertsted, men det er ikke noe hyggelig at de som betaler for moroa er de ansatte, sier han, og fortsetter:

– Det er mye uryddige forhold i Oslos utelivsbransje, men jeg trodde at en institusjon som Sentrum Scene, John Dee og Rockefeller var litt mer seriøs. Dette er jo ikke en liten «corner shop», det er en av Oslos viktigste konsertscener, sier han.

Har tro på en løsning

Moxnes tror en boikott kan ha en viktig signaleffekt.

– Jeg er ganske sikker på at mange av dem som går på disse scenene er personer som bryr seg om ansattes rettigheter.

– Så du tror det er mulig å løse konflikten?

– Ja, det tror jeg. Det pleier å hjelpe at de får litt press på seg, sier Moxnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.