*Nettavisen* Nyheter.

– Boligbygg gir blaffen i barna

TRIST: – Det er så trist når barna blir jaget vekk fra naboenes lekeplass, for her er det ikke noe å leke med, sier beboere i Johan Scharffenbergsvei 105. Fra venstre: Fozia Shaheen, Cui Ya Chen og Stein Inge Borge . Her i prat med bydelens bomiljøveiledere Torill Lieng og Elisabeth Johansen. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

I de kommunale boligene på Skullerud bor det 70 barn. De har ikke et eneste lekeapparat.

Klikk på bildet for å forstørre.

ASFALTØRKEN: Utearealet til de kommunale blokkene består stort sett av asfalt. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

SKITTENT: Glimt fra en av oppgangene. Veggene er ikke så verst, takket være beboere som har tatt malepenselen fatt. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

MALINGFLASS: Fasadene er ikke pene. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

MOSEGRODD: Vinduene bærer også preg av manglende vedlikehold. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

SKULLERUD: Førsteinntrykket av de kommunale boligene i Johan Scharffenbergsvei 105 (se faktaboks) er ikke bra, med mosegrodde vinduskarmer og maling som flasser i store flak. Skal man tro beboerne er ikke standarden særlig bra inne heller.

Synd på barna

De fleste beboerne lokalavisen snakker med vil ikke ha navn eller bilde i avisen, men de er enige om én ting: Naboskapet er godt, men blokkene skulle vært pusset opp og det er aller mest synd på barna.

Lekene de hadde ble fjernet fordi de var utslitt og farlige, og den nye lekeplassen blir stadig utsatt.

– Boligbygg lovte på tro og ære at ungene skulle få leker og en plass å spille fotball, men det skjer ikke noe, sukker en dame.

– Det er ingenting for barna å gjøre her. De må gå helt til Rustad skole for å leke, men da må de ha med foreldre for trafikken er så farlig, sier to firebarnspappaer fortvilet.

To damer forteller at de to ganger har betalt maling og pusset opp hele oppgangen i blokken sin selv.

– Vi ønsker å bidra litt, for å si noe til Boligbygg er som å snakke til døve ører. Vi liker naboene, men omgivelsene her er dårlige, sier de oppgitt.

LES OGSÅ: SV krever at Boligbygg gir barna lekeplass

Mange skjebner

Bydelens bomiljøveiledere Elisabeth Johansen og Torill Lieng forteller at det bor mye oppegående mennesker her, men at mange sliter med norsken og har en traumatisert bakgrunn.

– Det er mange skjebner her, og ikke noe å gjøre for barna, sier de.

– Hvis de sparker fotball på tunet eller leker i oppgangene, blir det krangling fordi det bråker. Når de går på lekeplassen til borettslaget ved siden av, blir de jaget vekk. Min store drøm er at de skal få en ny lekeplass her, og at fasadene blir pusset opp, sier Elisabeth Johansen.

– Lekeplass blir hele tiden nedprioritert. Alt som er her er dårlig asfalt og noen benker. Det burde i det minste vært en sandkasse til de minste, og jeg vet at gutta drømmer om et fotballmål, sier Torill Lieng.

Boligbygg: Håper å ha lekeplassen klar til våren

Boligbygg håper de kan ha en ny lekeplass klar til skullerudbarna senest våren 2013. De har et femårsperspektiv på utbedring av blokkene.

Administrerende direktør i Boligbygg, Jon Carlsen, bekrefter at en ny lekeplass lå inne i planene for 2012, men sier at den ble forskjøvet på grunn av knappe økonomiske rammer.

– Vi har forståelse for at barna trenger en ny lekeplass og vil prøve å få den i stand senest våren 2013, sier Carlsen.

Når det gjelder den generelle standarden på de kommunale blokkene på Skullerud har han følgende kommentar:

– Bygget er fra 1974 og har behov for oppgradering og utbedring på flere områder. Vi har likevel flere andre eiendommer som må prioriteres foran Johan Scharffenbergsvei 105, sier Carlsen.

– Basert på de tilstandsvurderinger som foreligger for eiendommen har vi et fem års perspektiv for utbedringer, sier Carlsen.

LES OGSÅ:

SV krever at Boligbygg gir barna lekeplass

Lungesyke Randi skulle tvinges inn i farlig leilighet

Syntes det var bedre på asylmottaket enn i kommunale boliger på Skullerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.