*Nettavisen* Nyheter.

– Boligmarkedet tar ikke sommerferie

INGEN HINDRING: Salg av familieboliger bør gjøres utenom ferien, men mindre leiligheter kan med fordel selges i juli. Foto: FOTO: ARKIV

Bør man selge boligen sin nå eller vente til etter ferien? Vi har spurt fem eiendomsmeglere om råd.

OSLO: Eiendomsmeglerforbundets tall for gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo i 2011 viste en nedgang fra 39 800 i mai og juni til 39 600 i juli. I august gikk gjennomsnittsprisen opp til 40500 og ble liggende på samme nivå ut 2011.

– Nedgangen i juli skyldes kun at det selges færre objekter. Det betyr ikke nødvendigvis at man får mindre for boligen sin denne måneden, sier Miguel Sørholt i Privatmegleren.

– Om man har bestemt seg for å selge, er sommerferien ingen hindring, men å sette riktig pris er avgjørende for et godt salg, mener han.

Vent med å selge familieboliger

Tommy Løvli i Krogsveen avd. Grefsen, anbefaler boligselgere å vurdere målgruppen før de velger å selge i sommer.

– Familieboliger bør ikke selges i fellesferien da målgruppen er på ferie, men mindre leiligheter kan med fordel selges fordi mange er på utkikk etter bolig før jobb eller skole starter til høsten, sier han.

HER KAN DU SØKE PÅ HVA BOLIGENE BLIR SOLGT FOR I DITT OMRÅDE

Oslo syd

Christian Stenerud i Eiendomsmegler 1 avd. Oslo syd anbefaler å selge i juni.

– For øyeblikket ligger det få boliger til salgs i Oslo. Vanligvis ligger det rundt 2400 boliger ute til salgs i Oslo, men nå er det kun 1800. Om du har en bolig klar til salg nå, vil jeg anbefale å selge fort og ikke vente til høsten. Hvordan markedet er i august er vanskelig å spå.


SELG FORT: Christian Stenerud anbefaler å selge fort nå som markedet er bra.

Godt marked for leiligheter i ferien

Øystein Frich i Aktiv eiendom avd. Frogner har erfaring med at mange venter med å selge til august.

Etterspørselen er større i august, men om man har et godt salgsobjekt er det mulig å få en god pris også i juli. Særlig ett- og to-roms vil man få gode priser for fordi målgruppen gjerne er ung og tilbringer ferien i byen, sier han.

Ferie kan være en fordel

Haleem Wahid i Postbanken Eiendom avd. Mortensrud har hatt mange gode salg de somrene.

– Boligmarkedet tar ikke sommerferie. Jeg mener faktisk det kan være en fordel å selge i ferien. Færre boliger til salgs, presser prisene opp, sier han.


FORDEL: - Færre boliger til salgs om sommeren gjør at prisene presses opp, sier Haleem Wahid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.