RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er fascinerende at bydelsutvalget stemmer går i mot et forslag som ikke vil være til skade for noen, sier Torkild Strandvik (V). FOTO: Erik Tangen
– Det er fascinerende at bydelsutvalget stemmer går i mot et forslag som ikke vil være til skade for noen, sier Torkild Strandvik (V). FOTO: Erik Tangen

– Bondefanget av lokalpolitikerne

Venstre-politiker Torkild Strandvik slakter bydelsutvalgets vedtak om å nekte Revolver servering i bakgården. Han mener utestedet lastes for forhold de ikke kan gjøre noe med.

MØLLERGATA: I forrige BU-møte gikk samtlige partier, med unntak av Fremskrittspartiet og Venstre, i mot at utestedet Revolver skulle få skjenke ute til klokken 23.30 i bakgården.

Straffes for andres synder

Dette på tross av at Revolvers daglige leder, Dan Marius Nordhagen, kunne opplyse om at ingen i nabolaget hadde motstilt seg forslaget i «Åpen halvtime».

Venstres Torkild Strandvik stusser over avgjørelsen fra sine utvalgsfeller.

– Venstre foreslo at vi skulle utsette saken til neste BU-møte for å få verifisert disse opplysningene, sier han.

I saksfremlegget peker bydelsadministrasjonen på hvordan Møllergata har vært preget av fyll og bråk opp igjennom årene.

Med dette argumentet som utgangspunkt mener Strandvik at Revolver lastes for andres synder.

– Alle som har vært ute vet jo at det er flere hundre mennesker som går gjennom Møllergata på vei hjem fra utelivssentra som Youngstorget og Karl Johan. Du kan ikke straffe Revolver for at fulle folk ferdes i gatene, sier han.

Har bidratt til trygghet

Strandvik synes vedtaket rimer dårlig med hvordan lokalpolitikerne har lovpriset Revolver for den positive effekten av deres tilstedeværelse i Møllergata.

– Revolver har bidratt til å trygge Møllergata, og har opparbeidet seg et godt rykte som seriøse og positive aktører, sier han.

I bydelsutvalgsmøtet fremholdt Arbeiderpartiet at de helst skulle sett at alle stedene i byen stengte klokken 02, i følge Strandvik.

– Det er typisk Ap-politikk å overkjøre lokaldemokratiet i spørsmål som ikke samsvarer med partiets syn, sier Strandvik, som på ingen møte føler behov for et «statlig sengepoliti».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere