– Bør ikke være gjennomfartsåre

VEKK MED TRAFIKKEN: Andreas Behring (SV) mener det bør bli mindre trafikk i Bygdøy allé. Det vil også føre til bedre kår for kastanjetrærne, sier han. Foto: Anne Marie Huck Quaye

VEKK MED TRAFIKKEN: Andreas Behring (SV) mener det bør bli mindre trafikk i Bygdøy allé. Det vil også føre til bedre kår for kastanjetrærne, sier han. Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Bygdøy allé er en veldig spesiell gate som ikke bør være så trafikkert, mener Andreas Behring (SV).

BYGDØY ALLE: Han mener løsningen ligger i å fjerne mye av trafikken vekk fra den tradisjonsrike gaten. Behring lærte mye om salting, og ble sjokkert etter møtet på Litteraturhuset om Kastanjetrærne i Bygdøy allé forrige uke.

– Det er skremmende at man ikke har en egen plan for akkurat denne gaten, sier han som mener mye salting er gammeldags og ødeleggende for trærne.

– Ved å få vekk deler av trafikken så kan det blir bedre her. Det er rundt 25 000 biler som passerer her i døgnet, sier han mens busser og biler farer forbi undertegnede og politikeren i full fart. Det er både kastanjetrærne og beboere som lider av høy trafikk, støy og forurensing.

T-bane til Fornebu

Ved å få til en t-bane eller trikk ut til Fornebu, og se på en annen trafikkavvikling, kan man få avlastning i den travle alleen, mener Behring. Frogner Bydelsutvalg har også gått inn for å gjøre om alleen til strøksgate, noe som vil være med på å gjøre området mer attraktivt både for beboere og handlende på besøk.

Strøksgate betyr kortvarig kantsteinsparkering for butikker og beboere, innsnevring av kjørebanen, opphøyde gangfelt, sykkelbane.

Ber om utredning

– Det er veldig speiselt at utbyggingen på Fornebu ikke er blitt tatt hensyn til med tanke på trafikk og alle som skal fraktes frem og tilbake dit, sier Behring som mener myeutbytting av regionsbusser til bane eller trikk kan kan løse mange problemer i alleen.

Han forteller videre at en så flott og historisk gate som Bygdøy allé ikke bør lide over dårlig planlegging.

Behring ber samferdselsbyråd Kallmyr se på hvilke tiltak som kan gjøres for å redde alleen. Han ber byråden se på salting, alternativer til det, uliek tresorter og spesiell ivaretakelse av Bygdøy alle.

Etter møtet i Litteraturhuset om kastanjetrærne i Bygdøy allé har også Anne Lise Høegh (H) og bydelsutvalget leder Bjarne Ødegaard (H) engasjert seg i å sende et forslag til byrådet med forslag om å gå gjennom ulike alternativer for alleen.

Noen av prinsippene går ut på å fjerne trafikk, og se på eventuelle alternative tresorter istedet for hestekastanjenene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.