RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Borettslaget må betale flytting

DNK mener borettslaget må bekoste en eventuell flytting av mastene.

OSLO: – Vi synes det er leit at de har sagt opp avtalen, det betyr mye for samfunnet som helhet at nødnettet har god dekning på nødsambandet, sier Ronny Røren i Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK).

DNK er uenig i oppsigelsen og mener avtalen bare kan sies opp hvis borettslaget trenger arealet.

– Dette er en vanlig formulering. Å bygge nødnett er en svær kostnad og de kan ikke flyttes etter innfall fra utleier år til år, sier Ronny Røren som anslår kostnader i millionklassen.

I forhold til kontrakten som borettslaget på Holmlia har sagt opp, er DNK avventende.

– Vi får forholde oss til det slik saken måtte utvikle seg. Borettslaget kan komme til å måtte bære utgiftene ved en eventuell flytting, sier Røren.

Det er gjort grundige målinger i borettslaget som viser verdier ned i 1/1000-del av grenseverdien og DNK forstår ikke plagene beboerne opplever.

– Det er riktig at det noen steder er folk som oppgir at de blir dårlige, men vi er ikke kjent med at det finnes rapporter der det dokumenteres gjennom blindtester at det er sammenheng mellom denne type stråling og sykdomstilfeller. Vi har gjort målinger der ute, hatt møter og har inntrykk av at folk var tilfredse. Vi må forholde oss til Statens strålevern og fagmyndighetene, sier Tor Helge Lyngstøl, direktør i DNK.

Nødnettet i Oslo består av et lappeteppe av til sammen 236 antenner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere