RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bortgjemt øl vil gi mer misbruk

Petter Nome mener det er en alkoholpolitisk blindgate å gjemme bort øl i butikkene.

OSLO: – Å gjemme bort øl i butikkene, vil være en gavepakke til store utenlandske produsenter av øl, vin og brennevin. Misbruket vil sannsynligvis øke. Dette er en alkoholpolitisk blindgate, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

PETTER NOME: – Skjenkepolitikken i Oslo har gitt oss en utrivelig og farlig hovedstad

Misforstått forslag

Det er Edvin Hurlen i Arbeiderbevegelsens rus- og sosialpolitiske forbund, som foreslår at øl og rusbrus skal plasseres i egne rom i dagligvarebutikkene.

Det mener Nome er misforstått.

– Jeg tviler ikke på at motivene er de alle beste, men dette kan umulig være gjennomtenkt, sier han, og peker på at øl er det mest alkoholsvake alternativet, og at norske bryggerier gjennom flere tiår har vært hardt presset av store internasjonale alkoholprodusenter.

– Mens ølsalget går ned, øker forbruket av de sterkere alkoholtypene. Det skyldes en kombinasjon av kulturelle trender, norsk alkoholpolitikk og vin- og brennevinsleverandørenes meget effektive markedsføring mot norske forbrukere, mener Nome.

LES OGSÅ: 16-ÅRINGER FIKK KJØPE ØL I FEM AV SJU BUTIKKER

Nome mener politikerne bør være stolte

Bryggeri- og drikkevareforeningen peker også på at bransjen forvalter om lag 3000 arbeidsplasser i Norge og spiller en viktig rolle i mange norske lokalsamfunn. I tillegg har øl vært en viktig del av norsk mat og drikkekultur i 3000 år.

– Politikerne bør være stolte over bryggerindustrien og heller legge til rette for vekst. I tillegg til å være alkoholsvakt, er øl også kortreist, i motsetning til de sterkere, importerte drikkene, sier Nome, som mener det samme gjelder rusbrus.

– Det er også et alkoholsvakt alternativ. Rusbrusen konkurrerer ikke med Fanta og Farris, men med vin, brennevin og i noen grad med øl, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere