*Nettavisen* Nyheter.

– Brenner for musikk!

Musikkfrelste Siri Stray (24) fra Høyenhall var kanskje på rett sted til rett tid forrige sommer? Nå ønsker hun å slå gjennom som artist.

HØYENHALL: Melodiøs pop. Rocka techno. Klassisk jazz. Singer og songwriter Siri vet hva hun ønsker seg:

– Drømmen er å leve av musikken på heltid. Hvis jeg får muligheten til det flytter jeg gjerne på meg for å slå gjennom, sier hun.

Teamwork

24- åringen legger ikke skjul på at hun liker å stå på scenen. For ett år siden befant hun seg på en karaokebar i byen. Der sang hun «What a feeling» fra Flash dance. Blant publikum satt en fra managerbyrået West beat rekords. Han var der hovedsakelig privat, men ble interessert da han hørte henne synge.

– Han tok kontakt og hørte hva slags visjoner jeg hadde. Jeg sa jeg hadde lyst til å drive med musikk, litt mer enn på bare hobbybasis, forteller Flash dance-dronninga.

Snart hørte han på låter hun hadde skrevet. Det ble til et samarbeid. West beat rekords forteller at de har brukt mye av det året her på å bli kjent med henne og til å finne stilen hennes.

– Siri har en stor lidenskap for musikk. Hun har et stort potensial hvis hun jobber like hardt som nå. Hun har utstråling, hun er jordnær … hun har passion for det hun driver med, og hun har den attituden mange må ha for å slå igjennom, sier manager Thomas.

Så langt har Siri rukket å holde flere konserter, og de har også lagd en demo med tre sanger. Nå står et album på menyen. Sånt tar tid.

– Hvis jeg skal ha et album vil jeg ha et jeg kan være stolt av. Jeg er ikke perfeksjonist, men jeg liker å ha det ordentlig. Jeg vil ikke gi ut noe jeg ikke er helt fornøyd med, forteller 24-åringen.

Hun savner album med forskjellige musikksjangrer på. Selv er hun glad i nesten all slags musikk, alt fra old school til techno, Norah Jones, Pink og Trang Fødsel.

– Min måte å skille meg ut er å ha en blanding av rolige ballader, rock, kommers pop og klassisk. Dette er sjangre som kan treffe et bredt publikum, mener hun.

– Musikken min er personlig. Den er vanskelig å beskrive. Jeg skriver om alt fra kjipe ting som alle opplever, til glade ting som det er litt fart i, sier Høyenhall jenta.

Variert musikk

Sangene hennes skapes etter inspirasjon fra venner og ting som skjer rundt henne. Hun er sånn som kan sitte på bussen og plutselig få ideer ramlende inn i hodet sitt.

– Jeg håper musikken min kan få en person til å føle akkurat det jeg følte da jeg skrev låta, sier hun.

Siri utnevner den egenskrevne sangen sin, A stray, til favoritt.

– Den er mest personlig …

Låta Free rager også høyt på lista. Det er den hun og manageren satser veldig på nå. Ifølge Siri er det en skikkelig gladlåt man får lyst til å danse til.

– Jeg blir i godt humør av den - tenker på sommer og sol, sier hun blidt.

Årets russelåt kanskje?

– Ja det hadde vært hyggelig det!

Selv er det noen år siden frøken Stray selv gikk ut av musikklinja på Manglerud videregående skole. Det er også en stund siden hun blåste i trompet og sang i pikekor. Minken Fosheims teaterskole er også et avsluttet kapittel. Men det som alltid vil stå henne bi er musikken.

– Det er dette som betyr alt for meg!

Sin egen stil

Siri har tidligere vært i kontakt med plateselskap, men hun sier det er vanskelig å vite hvem som er seriøse og useriøse.

– De lovte gull og grønne skoger, men det ble det ikke noe av. Når man ikke har all verdens økonomi eller kontakter, så stopper det opp litt. Man må kjenne noen, sier hun.

Artistfrøet har fått noen tilbud som hun skal se på, men det viktigste for henne er at hun ikke blir bundet til en stil.

– Jeg vil ha min egen greie og lage musikk som når ut til flere, ikke bare én gruppe. Jeg håper å nå ut til både eldre og yngre.

Det får hun snart muligheten til å teste ut mer. En liten road trip på Vestlandet står nemlig på agendaen.

– Det gleder jeg meg til. Jeg er veldig glad i å opptre. Det er bare å vise at du har det gøy så går det bra, sier Siri.

Kanskje snart aktuell med Norges nye landeplage? Sjekk ut deler av repertoaret hennes på www.myspace.com/siristray.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.