*Nettavisen* Nyheter.

– Bruk stemmeretten!

FORHÅNDSSTEMTE: Kristin Sandaker (f.v.) og Karin Svendsen fra Østensjø Arbeiderparti, samt Hanne Eldby fra Østensjø SV synes det er praktisk og fint at man kan forhåndsstemme. Valgurnene er nye av året. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Tre «røde» lokalpolitikere fra Østensjø oppfordrer folk til å bruke stemmeretten, både til bystyret og bydelsutvalget.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENTE: Eldby, Svendsen og Sandaker har gjort sin plikt og håper flere enn vanlig går til valgurnene i år.

BRYN: Forhåndsstemmingen til valget er i gang, og Kristin Sandaker (Ap), Karin Svendsen (Ap) og Hanne Eldby (SV) benyttet seg nylig av muligheten til å gjøre dette på Bryn Senter.

Del på Facebook

Som medlemmer i det sittende Østensjø bydelsutvalg er de naturlig nok politisk engasjert, og alle tre tar sikte på gjenvalg.

Viktig for demokratiet

Sandaker, Svendsen og Eldby bekymrer seg over at valgdeltagelsen ved kommunevalg er på under 70 prosent, og oppfordrer folk til å komme seg ut av sofaen.

– Blir det høyere valgdeltagelse nå vil det være en delseier i lys av det som skjedde 22. juli. Uansett hvem som vinner valget vil det være en seier for demokratiet, sier de.

– Det er viktig å stemme også ved kommunevalg, likevel er det færre velgere og færre kvinner som stemmer da enn ved Stortingsvalg, sier Kristin Sandaker.

Hun er førstekandidaten til Østensjø Ap.

LES OGSÅ: Disse kan du stemme på

Skaper engasjement

– I Oslo er det viktig å bruke stemmeretten både til bystyret og bydelsutvalget. Hva vi får til lokalt avhenger av hva slags støtte vi har i bystyret, sier Sandaker.

– Direktevalg til bydelsutvalget er en fin måte å skape engasjement på og en mulighet til å påvirke nærmiljøet, sier Karin Svendsen, som er på femteplass for Ap.

Hanne Eldby, førstekandidat for SV, synes det er fint med et bydelsutvalg som gjenspeiler innbyggerne.

– Men for oss som er på valg til bydelsutvalget er det også kjempeviktig hvordan sammensetningen i bystyret er. Det avgjør hvordan bemanningen i barnehagene er, hvor gode helsestasjoner vi har, om bydelen har råd til psykolog og utekontakter, god eldreomsorg og så videre, sier Eldby.

Praktisk

Eldby, Svendsen og Sandaker synes det er praktisk og fint at man kan forhåndsstemme.

LES OGSÅ: Gjorde unna stemmingen før jobb og barnehage starter for fullt

– De som reiser bort til for eksempel studier gjør smart i å stemme nå. Hvis man vil gjøre endringer i listene til bydelsutvalget kan man kun gjøre det i egen bydel, påpeker Eldby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.