Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bryter med lovverket

Sigurd, Caroline, Jonatan og Frida på den trygge veien fra Huken naturbarnehage til sin spesielle plass inne i skogen der Lillomarka begynner.
Sigurd, Caroline, Jonatan og Frida på den trygge veien fra Huken naturbarnehage til sin spesielle plass inne i skogen der Lillomarka begynner.
– Vi er sjokkert, sier foreldrene i Huken naturbarnehage og mener at Oppvekstkomiteens innstilling er ulovlig,

Robert, Stine Hammer og Trine Olsen sloss sammen med de andre foreldrene for å beholde sitt barnehagetilbud.

Lokalpolitikerne fra SV, Rødt og Venstre støtter foreldrene ved Huken Naturbarnehage.

Caroline og Jonatan.

AMMERUD: I en pressemelding vurderer foreldrene i Huken naturbarnehage å be om midlertidig forføyning av budsjettet for bydelen, og å bringe saken inn for namsretten, dersom politikerne på torsdag vedtar å flytte Huken naturbarnehage med 14. dagers varsel.

Ulovlig

– Ulovlig innstilling fra flertallet i Grorud bydels oppvekstkomité. Vi er sjokkert, sier foreldrene.

Og viser til at Oppvekstkomiteen ikke ville realitetsbehandle Fylkesmannens juridiske vurdering som viser til at budsjettforslaget fra bydelsdirektøren bryter med både forvaltnings- og barnehage-loven.

Foreldrene fra Huken naturbarnehage reagerer også sterkt på at deres brev til bydelsdirektøren av 25. nov. som stiller spørsmål ved om vedtaket er lovlig i henhold til forvaltningsloven og barnehageloven, ikke var lagt ved sakspapirene til møtet.

Fra Fylkesmannens vurdering::

– Til punkt 2, støtter vi deres henvisning til barnehage-lovens § 4 om at saker som bl.a. fører til vesentlige driftsendringer, skal forelegges barnehagens foreldreråd og samarbeidsutvalg.

Ingen endring

Bydelsdirektør Helge Jagmann gjør ingen endringer i det budsjettforslaget som er lagt fram og som vedrører Huken naturbarnehage.

Lokalavisen Groruddalen fikk følgende svar på spørsmål til bydelslsdirektøren:

Kommer bydelsdirektøren til å opprettholde sitt opprinnelige forslag i forhold til Huken naturbarnehage? Bakgrunnen for spørsmålet er fylkesmannens vurdering av at dette bryter med både forvaltningsloven og barnehageloven.


– Bydel Grorud har verken mottatt forespørsel eller vurdering av denne saken fra Fylkesmannen. Ved henvendelse til Fylkesmannens arkiv har vi heller ikke fått bekreftet at saken er registrert der.

– Vanlig prosedyre for klagebehandling følger av forvaltningsloven. Derfor er det vanskelig for Bydel Grorud å uttale seg om en vurdering av denne saken fra fylkesmannen.

-– Det er ingen endring i forslag til Budsjett for 2011 som skal behandles 16. desember fordi vi ikke kan se at det foreligger nye momenter som vil endre det opprinnelige budsjettforslage
t.Hva var grunnen for at ikke fylkesmannens vurdering ikke ble forelagt Oppvekstkomiteen? Bakgrunn for spørsmålet er at oppvekstkomiteen ikke valgte å realitetsbehandle dette da de ikke hadde fått saken fra bydelsdirektøren.

– Ettersom vi ikke har mottatt noen vurdering fra Fylkesmannen hadde vi heller ikke noe nytt å forelegge Oppvekstkomiteen.

Mer om Huken naturbarnehage her:

Helt i gråsonen

Foreldrene mener

Krever å beholde barnehage

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!