*Nettavisen* Nyheter.

– BSK/NIF må bli vant til å lede

BANENS BESTE: Christian O'Sullivan ble kåret til BSK/NIFs beste av en lokal jury. Foto: Arkivfoto

Håndball-trener Frode Scheie sier seg fornøyd med første omgang mot FyllingenBergen, men mener at BSK/NIF må bli vant til å lede mot de beste lagene.

NORDSTRAND: Onsdag kveld tapte BSK/NIF 29-26 mot FyllingenBergen på bortebane.

Kampen startet svært bra for BSK/NIFs del.

Etter fem minutter ledet de 0-4.

– Bli vant til å vinne

Så raknet det litt for BSK/NIF.

– De går opp til 4-4, før vi rykker ifra til 6-10 igjen. Til pause står det 13-13, sier trener Frode Scheie, som mener at laget hans er dårlig trent når det kommer til å lede mot antatte gullkandidater.

LES OGSÅ: Pangstart for BSK/NIF i serieåpningen

– Vi er ikke vant til å lede mot lag som FyllingenBergen. Vi må bli flinkere til å ta vare på ledelsene våre, og tenke at det er normalt at vi skal lede. Vi slipper dem for enkelt inn i kampen igjen, og det må vi jobbe med, sier han.

For onsdagens kamp kunne fort ha tippet i BSK/NIFs favør.

– Det er ingen overraskelse at vi ligger over dem flere ganger i kampen. Det var absolutt en match med muligheter, og vi viser med blendende spill de første minuttene at vi kan måle oss med veldig mange av favorittene i serien. Nå må vi jobbe hardere for å utvikle oss enda mer, sier treneren.

LES STORT INTERVJU MED FRODE SCHEIE HER: Ja-mennesket som elsker håndball

Mange bortekamper

BSK/NIF-spillerne har ikke fått vært mye på hjemmebane i det siste.

Inkludert treningskamper, NM-runder og sist serierunde, har 13 av 14 kamper vært på bortebane.

– Det er helt tragisk. Nå har vi hatt fem strake kamper på bortebane, men får endelig hjemmekamp nå på søndag, sier Scheie.

Den kampen er mot nok en gullfavoritt: Elverum.

– Da skal vi opp mot det desidert beste laget akkurat nå, og den store gullfavoritten etter min mening. De har et budsjett som nesten er fire ganger større enn oss, og i utgangspunktet skal det være katten som leker med musa. De skal kjøre over oss.

Men håndball handler ikke om bare om kroner og innkjøp.

– Det er en fascinerende sport. Vi må fortsette å dra ned de tingene som ødelegger oss, og spille disiplinert og tålmodig i angrep, samtidig som vi får opp nivået på de individuelle ferdighetene. Forhåpentligvis kommer de til å oppleve en litt annen type håndball enn de har gjort hittil i serien, sier Scheie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.