*Nettavisen* Nyheter.

– BU skal ikke drive utenrikspolitikk

Resultatet av diskusjonen er at bydelspolitikerne ikke skal oppfordre befolkningen til ikke å kjøpe israelske produkter, som appelsiner. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Etter 25 minutters diskusjon, vedtok BU på Søndre Nordstrand at de ikke skal drive utenrikspolitikk.

SØNDRE NORDSTRAND: Det var i forbindelse med SVs forslag om Israel-boikott at lokalpolitikerne slo fast at de skal konsentrere seg om lokale saker, og ikke bruke sin tid til det andre organer skal hanskes med.

Det var tidlig i sommer SV varslet at de ville ha en boikottsak av israelske varer. Til møtet i arbeidsutvalget ble et fempunkts forslag til vedtak redusert til tre, men i BU fikk heller ikke dette flertall.

LES OGSÅ: Nytt BU-lokale

Det som lå i boikottforslaget, var at bydelspolitikerne skulle oppfordre befolkningen til ikke å kjøpe israelske produkter inntil Israels blokade av Gaza er opphevet. Videre handelsblokade av israelske varer på kommunalt plan og heller ikke økonomisk samarbeid med israelske bedrifter.

– Jeg trodde ikke jeg skulle bli utenriksmedarbeider, sa Hanne Hodnebrug (KrF) som hadde et klart avvisningsforslag til saken.

– Vi skal ikke drive utenrikspolitikk, sa Venstres John Bjørnøy.

– Dette er misbruk av BUs tid, sa Tharald Beck (Frp).

Men det var først da flere representanter begynte å utveksle politiske standpunkter om Israel, ordene tok hverandere, og til slutt måtte BU-leder Nadeem Butt bryte av. Da hadde man snakket utenrikspolitikk i 25 minutter.

Og så endte det hele med at boikottforslaget ble nedstemt.

Tidligere har det fra byrådet blitt sagt det samme når andre bydelsutvalg har hatt tilsvarende boikottsak på dagsorden.

LES OGSÅ: Vil gjøre Israel-boikott ugyldig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.