*Nettavisen* Nyheter.

– Bydelen bør ikke verne seg selv

Torkild Strandvik (V) lærte mye nytt om tilbudet ved Hammersborg fritidsklubb, da Filip Winter Hartvigsen var innom Venstres hus på onsdag.

Venstre mener bydelsadministrasjonen også må tåle kutt i den vanskelige økomiske tiden bydelen er midt oppe i.

YOUNGSTORGET: For to uker siden gikk Filip Winter Hartvigsen ut i Lokalavisen, og oppfordret politikerne til å tenke nytt rundt de foreslåtte kuttene i støtten til Hammersborg fritidsklubb.

På onsdag inviterte Venstre-politiker Torkild Strandvik unge Hartvigsen til Venstres Hus, for å fortelle ham at Venstre vil gjøre sitt for å opprettholde støtten på dagens nivå.

Vil ikke kutte av hodet

Strandvik forteller at Venstre møter budsjettbehandlingen med ambisjon om å legge inn igjen de 340 000 kronene som er foreslått kuttet i det foreliggende budsjettalternativet.

– Vi håper inderlig vi får med oss de andre partiene på det, sier han.

Etter at Winter Hartvigsen hadde fortalt Strandvik om alle aktivitetene på fritidsklubben, ble Strandvik enda sikrere i sin sak.

Han mener kuttforslaget er dårlig samfunnsøkonomi, når man ser det i sammenheng med forslaget om å inndra utekontaktstillingen og redusere kraftig i tilbudet ved fritidsklubben.

– Det er enklest å kutte i tilbud som ikke er lovpålagt, men det går an å tenke klokt selv om man må gripe til sparekniven - det er forskjell på å barbere seg og kutte av seg hodet, som min gamle partileder sa, sier Strandvik.

Oppsigelser i bydelen

Men hvor skal egentlig partiet hente penger – eller frigjøre midler som det heter på "fagspråket"?

– Vi har stilt spørsmålstegn rundt utgiftene knyttet til det administrative, forteller han:

– Administrasjonen virker veldig beskyttet med tanke på budsjettkuttene, hvis man sammenlikner med nedtak i sykehjemsplasser og reduksjon av andre tjeneste. I trange tider må alle bidra, og i våre øyne blir det feil at administrasjonen skal sitte beskyttet, totalt skjermet for kutt.

– Det betyr oppsigelser?

– Det er jo det som blir det mest naturlige å se på, ja. Vi skal legge det frem for bydelsdirektøren og den øvrige staben, for å få deres syn på saken, sier Strandvik.

Bydelsbudsjett behandles i kveld. Lokalavisen vil følge det opp i dagene som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.